Vaarverbod: IJsvorming Inloggen

Nabeschouwing Grolsch Euros Drienerlo Regatta

Competitieroeiverslag - 30 mei 2017 - 14:26 - Door Ewout van der Heijden

Het water was koel, de zon fel en het bier koud. Kortom, de Grolsch Euros Drienerloo Regatta was wederom een succes afgelopen weekend. Heel comporoeiend Nederland was aan het kanaal te vinden om in de blakende zon over het water te vliegen. Ook Proteus was goed vertegenwoordigd en heeft goede zaken gedaan. Alle ploegen konden goed met hun velden meekomen, en de taartenlijst is weer een stukje langer geworden.

De dames van Boter hebben in het klassement een dijk van een eerste tijd neergezet, waarmee ze een taart voor Proteus hebben binnengehaald. In de NOOC dames drie poule kwam Finding Glory met een derde plaats ook dichtbij. Voor de sprintende dames liep het weekend ook mooi af met een tweede tijd voor Plottwist en een vierde tijd voor Escalatie.

De heren C4en waren talrijk aanwezig afgelopen weekend dus daar waren veel kansen op hoge noteringen. Stroef heeft daar gebruik van gemaakt en na een enorme inhaalslag op de sprint eindigden ze gelijk met onze rode buren op de hoogste trede van het podium! In het onervaren C4 veld wist de mooie combi Pannenkoekenboot ’70 op tijd te pieken en zij behaalden dan ook een eerste plaats. Hetzelfde geldt voor de Kastenbrigade in NOOC poule twee en de Icebrekers in NOOC poule drie. Allen hebben zij laten zien dat ze ook in de hitte kunnen vlammen. TopCBier+ heeft in de heren één poule een tweede plek behaald, en zullen proberen bij de volgende wedstrijd gewoon weer bovenaan te eindigen. Ook de Kabouwtrows hebben met hun vierde tijd in de heren vier poule een mooie prestatie geleverd.

Naast al dit eerstejaarsgeweld hebben ook de ouderejaars gestreden voor wat ze waard waren. Dit weekend bleek bijvoorbeeld een bijzonder mooi weekend om te skiffen. Alexander heeft dan ook wederom zijn Eenmansleger naar de overwinning gevaren, op de voet gevolgd door Niels, die een mooie derde plaats wist te behalen. Ook de dames hebben goed werk geleverd. Maaike is tweede geworden, en Lotte is dicht achter haar geëindigd met een vierde plaats uit de uiteindelijke ranglijst.

Ook in de grote nummers was het weer spannend. De dames van Natúúrlijk hebben een geweldige demonstratie van hun vermogen getoond na een klein technisch foutje, wat ze een tweede plaats heeft opgeleverd in de eindlijst. Voor hun bokaalkansen maakt dit niets uit, ze staan nog steeds bovenaan.

In de viermetten werden ook weer een aantal mooie prestaties neergezet. Zo heeft Open Blik de vierde plaats in de A poule weten te behalen, een van de hoogste klasseringen van de afgelopen jaren! In de B poule heeft Steen Papier Bier gestreden voor hun leven, wat ze uiteindelijk ook een vierde tijd opleverde. De dames van Compact wisten ook na een bloedhete race een mooie vijfde plaats in de dames B poule te behalen.

Al met al een stralend weekend met prachtige resultaten. Iedereen doet lekker mee in de velden, en sommigen zijn nog steeds op weg naar een bokaalwinst. We gaan zien wat de volgende wedstrijden voor ons in petto hebben!