Vaarverbod: IJsvorming Inloggen

Voorbeschouwing Orca Slotwedstrijden

Competitieroeiverslag - 15 juni 2017 - 20:03 - Door Ewout van der Heijden

Het lustrumjaar is omgevlogen. De vereniging is opnieuw gegroeid met een groot aantal enthousiaste eerstejaars, die in combinaties met verschillende successen al aardig wat prijzen in de wacht hebben gesleept. Er staat nog één afsluiter op het programma. Één mogelijkheid om het jaar met zo’n harde knal af te sluiten dat die tot in Delft te horen is. Één laatste mogelijkheid om te shinen. Het gaat hier natuurlijk om de Orca Slotwedstrijden!

Zaterdag

In het eerste blok van zaterdag zullen de voorrondes volledig door C4en verroeid worden over 1 kilometer. Allereerst mogen de heren van KRAFT, Bekwaamdt, Afstand en de Kastenbrigade starten. Zal het een van de ploegen lukken om de poule te winnen? Daarna mogen Gehaald, Lange L en Ploeg? hun roeikunsten vertonen. Ook zij gaan laten zien dat een jaar lang trainen mooie dingen oplevert. Vervolgens zijn de dames aan de beurt. Wordt er in de dames 3 poule nog een overwinning geDIBSt? Of zijn het de dames van poule 1 die de taartenlijst verlengen? FOKTOP en Voorbij zijn ook van de partij en zullen dit weekend over de Bosbaan vliegen. Het blok zal worden afgesloten door Stroef, die de andere boten even een stroeve sessie zullen bezorgen als zij over de baan schieten.

Na de C4en mogen de ouderejaars op de volle lengte van de Bosbaan laten zien dat een tweede jaar bij Proteus ook de moeite waard is. De heren mogen wederom het spits afbijten. Steen, Papier, Bier mag bewijzen dat de overwinning bij de Asopos Driekamp slechts een opzetje was naar dit weekend. Daarnaast mogen we van Typisch! en Badbeer ook wat verwachten, aangezien deze heren dit jaar hun best hebben gedaan voor het klassement. Na deze heren zullen de dames dubbelvieren hun opwachting maken. Het is voor Natúúrlijk een zeer goed jaar geweest. Ondanks dat de bokaal voor hen al binnen is, kunnen ze hun ‘winning streak’ met een wedstrijd verlengen. En wat hebben Capabel en Simpel Weg nog in hun benen na een jaar hard roeien?

Een andere ploeg waar we veel van kunnen verwachten is Compleet. De herenclubacht heeft even tijd nodig gehad om het jaar op te starten, maar nadat de laatste roeier de ploeg compleet maakte, gingen ze aan om vervolgens het seizoen lang aan te blijven. Bokaalwinst is helaas buiten beeld geraakt maar de heren hebben nog één wedstrijd om te laten zien dat er zeker wel hard gevaren wordt. Na dit grote geweld volgen er nog een aantal kleinere velden. De heren dubbeltweeën van Menno en Hugo, en Net Niet zullen na de achten over het water glijden. Wordt het inderdaad net niet, of valt er hier nog een prijs te verwachten? Ook in de kleinere velden roeien er veel dames mee. Doordat hun heat tijdens de A3K helaas werd afgelast, hebben Maaike, Lotte en Anoeska moeten wachten tot dit weekend om weer te kunnen shinen. En wat te denken van Danibananimambo (hoeveel bier is dat?), die in het CT-skiffveld even zal laten zien dat besturen ook sportief kan. Maar, Sacrebleu! Er zit zelfs een Proteusploeg in het Mix 2x veld. Guusje en Aubin gaan hier, direct in de A-finale, laten zien wat ze waard zijn.

Na deze voorrondes volgen de finales in blokken 3 en 4. Deze zullen zeker de moeite waard zijn, en we verwachten veel groen-geel op de baan tijdens deze rondes. Als deze wedstrijden zijn afgelopen, kan de dag goed worden afgesloten bij het Slotfeest op een toplocatie in Amsterdam!

Zondag

Na het feest, waarbij er voldoende reden is om het jaar naast het water nogmaals af te sluiten, mogen de C4en zondagochtend vroeg het water weer op voor de 1k. Finding Glory en de Potvissen mogen in de NOOC poule 2 laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Vervolgens mogen Strak en Pantersokjes Rawr de kortpittige afstand ook afleggen. Wat gaan zij presteren? Zit er een overwinning in? Die vraag geldt ook voor de heren 1 poule van de NOOC, die na de dames starten. Met maar liefst vier herenploegen in deze poule is alles mogelijk. Gaat TopCBier de zoveelste overwinning behalen? Daarnaast mogen we van Exact!, Glad en BOX ook mooie prestaties verwachten. Na deze voorrondes is er een blok met jeugdroeiers, waarna de Icebrekers en Wankel in de heren 3 poule mogen starten. En last but not least zal Boter in het dames C4 Klassement starten. Zij zullen het eerste blok afsluiten met een race tegen de rest van top C4 roeiend Nederland, en hun best doen om de A-finale te halen. Voor deze dames zit er nog bokaalwinst in, dus het kan een mooie dag voor de dames worden!

Het tweede blok zal wederom door de ouderejaars verroeid worden. Als eerste zijn de dames viermetten aan de beurt. Hier gaat Compact strijden voor een mooie plaats in het eindklassement. Na de dames zullen de heren van De Reservebank, Open Blik en Schiehut laten zien wat ze kunnen. Weet De Reservebank zich te plaatsen voor de A-finale, waarmee ze voor het eerst in te lange tijd de Vlietbokaal kunnen winnen? Een ander veld waar leuke dingen kunnen gebeuren, is het dames clubachtveld. Naast Eidothea zal namelijk FOKTOP hun krachten bundelen, en in een acht aan de start verschijnen. En hoe hard zullen de dames dubbeltweetjes erachteraan varen? Robuust en Ve-Two zullen na de achten over de Bosbaan zoeven. Ve-Two heeft de Najaarsbokaal al in haar zak kunnen steken, en er zijn zeker kansen op een tweede beker dit weekend. Het blok wordt algesloten door Alexander en Niels in de boot. Alexander heeft de bokaal al binnen, dus hoeft hij alleen nog maar een goede tijd neer te zetten om een mooi einde aan zijn jaar te breien. Ook Niels gaat strijden voor het hoogst haalbare.

Na een korte pauze zullen de finales dan eindelijk van start gaan. De eerste boten horen bij een bijzonder veld, namelijk het functieveld. Tim zal samen met de rest van de Voorzitters, waarvoor hulde en bravo! Strijden tegen Maarten de Jong in Ein Prosit der Gemütlichkeit en Maarten van den Broek in Succes is te koop. Kunnen ze na een jaar besturen nog steeds roeien? Een ander veld dat meteen in de finale mag roeien is de heren tweezonder. Ook daar is Proteus goed vertegenwoordigd met drie boten. #LaffeTwatten #NMI #NoHomo, Joonas en Tom en de Royaale 2 min zullen laten zien hoe belangrijk teamwork is in het roeien. Wellicht worden er hier ook goede zaken verricht in de vorm van een mooie eindoverwinning.

Het weekend is lang, groot en divers. De roeisport is weer gegroeid en dat zien we aan de deelnemerslijst. Proteus kan wederom rekenen op een goed weekend, waarmee we het lustrumjaar episch kunnen beëindigen. Wij hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in. Alle roeiers, coaches, fietsers en zuipers veel succes en plezier gewenst!