9.8°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Tromp Boat Races

Wedstrijdroeiverslag - 17 oktober 2017 - 22:00 - Door Anouk van Leeuwen

Twee mooie zonnige dagen zorgden afgelopen weekend voor een prachtige sfeer op het Hilversumse kanaal. Tijdens de Tromp Boat Races, de eerste langebaan wedstro-wedstrijd van het nieuwe jaar, werd dan ook door velen in kort-kort de 5,25 kilometer lange wedstrijdbaan over gevlogen. Het weer en alle hemelschblauwe pakjes zorgden naast een mooie wedstrijd ook voor veel mooie foto’s.

Op zaterdagochtend werd de Proteus-spits afgebeten door de dames dubbeltweetjes. Romy en Sofie zetten het gas erop en eindigden op een nette zevende plek ondanks het kussen van de tweede brug. Ook Guusje en Amber voeren goed mee in het midden van het veld.

In het tweede blok op zaterdag was het tijd voor alle heren skiffjes, zowel licht als zwaar en SB als niet SB verschenen aan de start met wel elf Proteus-skiffjes in totaal. Hier was het lichte pik Bart die als snelste van alle Proteërs én van zijn veld de finish wist te bereiken, maar ook de rest hield zich goed staande in het grote veld. Voor veel van hen was dit de eerste skiffwedstrijd en toch voer het gros een nette middenmoot. Vincent, die de Tromp als tussenstop van zijn fietstocht naar zijn ouders gebruikte, eindigde als snelste zware bal van Proteus net achter zijn tweemaatje Gerard van vorig jaar.

Het laatste blok van de dag was het aan de dames viermetten om te laten zien dat het damesroeien van Proteus weer een stijgende lijn heeft ingezet. Waar de viermetten afgelopen jaren altijd een beetje onderaan in het veld bungelden voeren nu twee van de drie boten mee in de bovenste helft en de boot met Kitty, Hanneke, Lisa, invaller Leonoor en stuur Els voeren zelfs naar een zesde plek, iets om trots op te zijn.

Op zondagochtend stond Anouk in alle vroegte in haar eentje op de weegschaal. Ze voer in de sterk bezette lichte dames SB skiff naar een ietwat tegenvallende zevende plek. Aan de support kan het niet gelegen hebben want speciaal voor haar waren er een coach, twee support-taxi-reserve-coaches, drie bestuursleden en fotograaf Daniël naar Hilversum afgereisd.

In de middag was het dan tijd voor echt het allerlaatste blok van de Tromp waarin alle heren viermetten hebben laten zien wat ze konden. Ook de compositie was in dit veld weer terug van weggeweest en sterker dan ooit. Dat liet de bemanning ook zien. Roland, Pieter, Vincent en Allard voeren met stuur Fleur weliswaar naar een vierde plek achter onze rode buren in het SB-veld, dat deden ze wel met een tijd waarmee ze ook in het ‘grote mensen veld’ goed vooraan mee zouden zijn gekomen. De snelste viermet van Proteus was de boot van Carlo, Thijs, Robert, Hugo en Yong-Yong. Zij voeren een derde tijd van alle dertig boten in totaal.