Vaarverbod: IJsvorming Inloggen

Voorbeschouwing Asopos Najaars

Competitieroeiverslag - 20 oktober 2017 - 09:40 - Door Hein Gijsman

Lieve leden, dit weekend is het grote moment. Het moment waar al onze eerstejaars hun hele roeicarriere naartoe hebben gewerkt: hun allereerste wedstrijd! De weersvoorspelling laat ons nog even in spanning, maar het ziet er naar uit dat iedereen de 47e Asopos Najaarswedstrijden kan starten.

Onder de Onerv C4+’en zal het kaf van het koren gescheiden worden. Wie roeien er hard? Wie lukt het niet de benen eronder te zetten? Op zaterdag is het de beurt aan onze dames. Wel 12 ploegen zullen de 500m tot de finish trotseren. Wie gaan hier bewijzen wat ze kunnen? Op zondag zijn de heren aan de beurt. Hier zullen maarliefst 22 ploegen van start gaan. Alles is nog mogelijk.

Ook de ouderejaars Proteërs zijn goed vertegenwoordigd. Zaterdag gaan vier heren achten hun eerste 2k van het seizoen starten. Dit zijn de drie voortrainingsachten plus de HAPK Cl8+ van aankomend jaar. Zij willen allemaal vast een goede indruk maken. Op zondag zijn de dames achten aan de beurt. Dit zijn er drie: ook weer de clubdames, deze keer vergezeld door twéé voortrainingsachten.

Dan zijn de dames dubbeltwee- en dubbelvier-met velden op zaterdag ook goed gevuld met Delftse bootjes. In beide velden starten er drie. Ook oude rotten Daniel en Kevin starten de 2k, maar dan in een twee-zonder. Een aantal van deze ploegen zal ook hun plek in de bokaal moeten verdedigen, dan wel verbeteren.

Tenslotte zullen er zondag ook weer Proteus-viertjes op het water verschijnen in Amstelveen, ditmaal bevolkt door zeven heren ploegen. Zij zullen ook pogen een begeerde plek te te bemachtigen in de finales, waarna als laatste een eenzame dubbeltwee van start mag. Ook velen van deze zullen met de bokaal in het achterhoofd naar de finish racen.

Wie goed heeft meegeteld zal nu ook weten dat dit het aantal inschrijvingen van oranje-wit opschroeft naar 57! Naast Leids paars en Utrechts rood zal de bosbaan dus vooral Delfts blauw kleuren.

Anders dan eerdere jaren zal bij Asopos geen feest zijn. Dit mag de pret echter niet drukken, want op zondag gaat in Delft alsnog de bar om 19:00 open voor alle dorstige roeiers na hun reis uit Amsterdam. Ook kan er pizza besteld worden, dus vergeet je niet in te schrijven!

Moge er veel getaart worden!