Vaarverbod: IJsvorming Inloggen

Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

Competitieroeiverslag - 24 oktober 2017 - 23:23 - Door Yong-Yong Li

Na zeven weken roeien en net twee weken volwaardig lid te zijn van Proteus begonnen de Nootjes aan hun eerste echte wedstrijd, de 47e Asopos Najaarswedstrijden. In hun C4-en gingen zij de strijd aan op de 500 m. Van sprinten tot snoeken en uit de boot vliegen, niets was te gek afgelopen weekend. Ook de ouderejaars van Proteus waren vertegenwoordigd op de Bosbaan en in allerlei verschillende bootjes. Voortrainingsachten, HAPK Clubachten, dubbelvieren, dubbeltweetjes en zelfs een twee zonder, ze waren allemaal 2 kilometer lang te bewonderen.

Zaterdag
Zaterdagochtend begon met het onervaren dames C4+ veld, maarliefst 7 van de 12 damesploegen gingen door naar de kwartfinale! Hierin werd gestreden voor dat felbegeerde plekje in de halve finale, waar 3 van deze ploegen belandden. Er werd een plek in de B-finale behaald, maar deze is niet geroeid vanwege een plotselinge stortbui. Dames 1 haalde de A-finale. Na hun start lag het Proteusbootje op een derde plek tot zij, nog maar een een paar honderd meter voor de finish, vanuit hun ooghoeken de boot van Njord steeds dichterbij zagen komen. Op dit moment steeg de hoop om te winnen en stonden zij de laatste meters zo hard op hun benen als zij maar konden en na een spannende strijd gingen onze dames toch echt als eerste de finish over! Zo wonnen Annelouk, Michelle, Caroline en Kim van maar liefst 152 boten de Asopos Najaars.

In het Ej8+ veld deden 3 voortrainingsachten en een hopend clubacht mee. De hopend clubacht, met twee invallers, wist een plek in de B-finale te pakken door derde te eindigen in hun voorwedstrijd. In de B-finale zijn zij als 5e over de finish gekomen.

De voortrainingsacht A-boot (vbns Luc, Rik, Ian, Pim, Luigi, Nick, Julian, Ruben en stuur Yong Yong) wist zich na een ijzersterke voorronde als eerste over de finish te roeien en een plekje in de A-finale te bemachtigen. Nog voordat ze hun boot in het water konden leggen voor de finale ging het echter mis. Nick was erg duizelig en na een bezoekje aan de EHBO was al snel duidelijk dat hij niet kon starten in de finale. Met zijn frietje net achter de kiezen viel coach Jasper Sprokkereef op het laatste moment in. De boot voer een constante en nette race en ging naar huis met de derde plek.

In het dames veld van de ervaren dubbel tweetjes werd Proteus vertegenwoordigd door 3 ploegjes. Julia en Nina wisten een plek in de B-finale te behalen en kwamen hier als tweede over de finish. Lotte en Iris hadden hard gestreden en mochten de A-finale starten, waarin zij als zesde de finish bereikten. Hierna schoot de twee zonder bestaande uit Kevin en Daniel de Bosbaan over.

De dames van Eidothea, Strak en Natuurlijk startten in het Derv4* veld. De B-finale waarin Eidothea en Strak zouden starten na hun voorronde werd door het slechte weer afgelast. De A-finale kon wel geroeid worden en Natuurlijk pakte hier de derde plek.

Zondag
Op de vroege zondagochtend waren de onervaren heren C4-en aan de beurt. Het was een heftige strijd zo vroeg op de ochtend en van de 22 herenploegen gingen er 8 door naar de kwart finale, waarna er 3 de halve finale wisten te bereiken. Proteus 16 met Aron, Jeroen, Jaap en Thomas behaalde de B-finale waar zij met een tijdsverschil van bijna 6 seconden op de tweede boot als eerste de finish over kwamen!

Na al dit C4 geweld waren de damesvoortrainingsachten en de hopend damesclubacht aan de beurt. Alledrie de boten lagen in dezelfde voorwedstrijd aan de start. De voortrainingsacht met vbns Meike, Miriam, Geke, Melissa, Marjolein, Sija, Daniëlle, Sanne en stuur Nadine werd eerste in de voorwedstrijd en kregen een plekje in de A-finale. De andere voortrainingsacht werd derde en de hopend damesclubacht behaalde de vierde plek. Beiden bootjes startten de B-finale waar zij respectievelijk de vijfde en zesde plek behaalden.

Wel 7 Proteus viermetten legden de 2K af dit weekend. Vier hiervan bereikten de halve finale. Steen Papier Bier behaalde de vierde plek in de B-finale, Achtbar haalde de 6e plek in de A-finale en Lange L wist als 3e de finishlijn van de A-finale over te komen. Het dubbeltweetje van Rens en Ruben ging als tweede de finish over in de A-finale.

Al met al was het een erg geslaagd weekend met goede resultaten!