9.8°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Novembervieren

Wedstrijdroeiverslag - 03 november 2017 - 21:42 - Door Anouk van Leeuwen

Komend weekend zal wedstrijdroeiend Nederland weer afreizen naar Amsterdam voor de eerste langebaanwedstrijd op de Amstel van dit jaar. Dat vier skiffeurs samen hard kunnen gaan in een boot, daar waren ze op de Hoop in de jaren zeventig namelijk zeker van en zo is de novembervieren geboren, een wedstrijd in quadruppels, óók voor heren. Tegenwoordig wordt er ook in boord vier-metten gevaren, maar de rest van de opzet is hetzelfde; vier kilometer pompen in een vier op de eerste zondag van november (dus met een beetje geluk op de 4e).

In het eerste blok van de dag zal het de beurt zijn aan alle dames viertjes om de baan over te gaan en van Proteus zullen er maarliefst vijf aan de start verschijnen, een recordaantal. Bijna de hele spits van de dag zal worden afgebeten door het bootje van Roos, Ellen, Jolien, Anouk en Pietje. Zij zullen als tweede van iedereen van start gaan in de DE4* achter de grote favoriet Gyas. Ook in de dubbelviermet maar dan in het gevorderden veld zullen twee bootjes van MGD starten, gevolgd door nog twee viertjes van MGD in het gevorderden viermet-veld. Twee grote velden waarin ze veel tegenstanders van de Tromp weer naast zich zullen hebben dus dat beloven spannende races te worden.

In het tweede blok starten vooral veel Proteus combi’s met losse Proteërs in de E4*, drie wel in totaal om precies te zijn. De Phocas-combi met Pietje als stuur, Vincent en Diederik met hun vriendjes van Saurus, Orca en Triton en de lichte vier met inweegvrees van Sander i.c.m. Asopos, Vidar en Nereus zullen het tegen elkaar opnemen, maar ook de rest van het veld is behoorlijk sterk. Zoek je bekende namen, dan is dit veld zeker een optie om bij mee te fietsen.

Het laatste blok van de dag alweer is het dan de beurt aan alle zware en lichte heren viermetjes, te beginnen bij de zware elite viermet. In dit veld zullen sommige verenigingen misschien hun oude vier testen, hoewel het met vijf inschrijvingen niet zo heel groot is. Voor Proteus komen Wim, Bart, Stefan, Bart en stuur Marijn in actie in dit veld. Ze zullen er alles aan doen om de verzuurde benen van Amos Keijser voor te blijven. In het gevorderden veld gaat een boot van MGZ het opnemen tegen onder andere een lichte vier met inweegvrees van MGL. Verder starten in de lichte viermet Berend, Cees, Hidde, Ruben en Arden. Zij hebben gesplitst in twee andere bootjes al op de Tromp laten zien hard te kunnen varen. De dag zal vervolgens worden afgesloten zoals deze (bijna) ook begonnen was: met een Proteus dubbelviermet! Lotte, Jasmijn, Dévi, Suzanne en Anouk van Natuurlijk zullen in de DCl4* strijden tegen vooral veel burgerverenigingen, maar ze zullen zeker meedoen om de winst.

De wedstrijd zal daarnaast live te volgen zijn via de online kanalen van de LVC. Houd dus tijdens het studeren het roeien met één oog in de gaten en schreeuw de Proteërs (digitaal) naar de overwinning!