9.9°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Novembervieren

Wedstrijdroeiverslag - 08 november 2017 - 14:11 - Door Anouk van Leeuwen

Afgelopen zondag was het de eerste echte koude dag van de nieuwe winter die eraan komt. Mutsen, sjaals en pogies konden konden weer uit de kast worden gehaald, maar gelukkig was het verder prachtig weer. Onze wedstrijdroeiers verschenen dan ook gewoon aan de start van de novembervieren voor een koude maar mooie wedstrijd.

Bij het eerste blok was het de DE4* die als eerste van start mocht gaan. Ze gingen fel van start en het tempo lieten ze er de gehele race lekker in. Met relatief weinig vermogen aan boord wisten ze ondanks de tegenwind het gat met winnaar Gyas tot 11 seconden te beperken, een zeer nette prestatie. Maar zij waren niet de enige snelle Proteus dames vier op het water. In het veld achter hen startte de DG4* met twee Proteusboten. Hier lukte het het bootje met Sofie, Romy, Amber, Veerle en Angelique om de hele rest van het veld achter zich te laten. Ondanks de tentamens zijn ze ‘s avonds weer naar Amsterdam gereisd om het Venster te kunnen laten klinken.

Het tweede blok startten er drie combi-bootjes met Proteërs erin in de E4*. Dit was een heel spannend veld waarin iedereen dicht op elkaar eindigden. Aan het langste eind van de Proteus-bootjes trok Pietje, zijn boot werd tweede op 0.4 seconden. Vlak daarachter, slechts 0.7 seconden later, eindigden Vincent en Diederik. Sander bleek met zijn lichte maatjes toch nog wat vermogen tekort te komen om met de tegenwind mee te kunnen komen in het sterke veld, maar zette desondanks een nette tijd neer.

In het laatste blok was het tijd voor alle heren viermetjes en de DCl4*. In de E4+ werd erg hard gevaren. Het Proteusbootje in dit veld met Wim, Bart, Stefan, Bart en Els ging dan ook erg hard, helaas ging de rest van het veld nog wat harder. In de G4+ startte zowel een bootje van zwaar als een bootje van licht. Het zware bootje van Steven, Niek, Dylan, Jamie en Sharda kwam goed vooraan mee in het veld en het lichte bootje van Rens, Matthijs, Lucas, Tim en Loles zou in het lichte veld ook goed vooraan mee hebben gevaren, maar om daarin mee te doen moet je wel eerst op de weegschaal staan. Gelukkig was er ook een bootje van licht met Berend, Cees, Hidde, Ruben en Arden dat dat wel had gedaan en dat ook heel erg hard ging. Ondanks de zeven kilo die ze over hadden (of dankzij het ontbijt?) wisten ze hard tegen de wind in te beuken en zo een derde plek te behalen. De DCl4* mocht deze mooie wedstrijddag afsluiten, en dit deden ze dan ook met een hele mooie derde plek.