9.8°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden, Lingebokaal en PVP

Competitieroeiverslag - 10 november 2017 - 15:28 - Door Koen Simons

Dit weekend verzamelen vele compoploegjes in het mooie Wageningen, voor de Argo Najaars Slot, de allerlaatste wedstrijd van de Najaarsbokaal. Op deze spannende 1000 meter achtervolgingsrace, mét keerboei, strijden wel negen ploegjes van Proteus: allemaal voor de eer van onze vereniging, en sommigen maken kans die begeerde najaarsbokaal naar De Beuk te brengen. Verder zullen de clubacht en de HAPK-8 het dit weekend tegen elkaar opnemen op het bochtige Linge bij Leerdam en zullen de echte allround roeiers te vinden zijn in Eindhoven om te strijden voor de Paul Venemansprijs. Het belooft een spannend weekend te worden.

Argo Najaars Slotwedstrijden
De zaterdag bijten de heren tweezonder het spits af. Met 'Kantje Boord' is Proteus in dit veld goed vertegenwoordigd. Afgelopen twee wedstrijden hebben zij van Laga, met wie ze hun eerste plek in het veld delen, gewonnen, dus zij maken goede kans de bokaal naar Proteus te slepen. Daarna starten de heren viermetjes. 'Acht bar' staat in dit klassement tweede; zou het ze lukken deze hoge notering vast te houden?

De zondag is de dag van de dames: in de ochtend strijden drie Proteus dames tweezonder-ploegjes, samen eenderde van het veld. Ze hebben bewezen dat ze alledrie goed in het veld mee kunnen komen, maar wie weet hebben ze de laatste wedstrijd nog wat bijzonders in petto.

Bij een slotwedstrijd hoort natuurlijk ook een goed feest, en daarom gaat de zaterdag het dak van het botenhuis van Argo er weer af. Naast dat de gastvrije boeren in Wageningen erg van de grond houden, zorgen ze ook bij de roeiers voor een goede bodem: voor €3,50 kunt 'u' genieten van een heerlijke ‘rijke boerenmaaltijd’, zodat er naast op de westrijden ook op het Slotfeest gestreden kan worden!

Lingebokaal
Traditiegetrouw starten elk jaar de Clubacht en de HAPK-8 tegen elkaar de Lingebokaal. Dit is een typische burgerwedstrijd van zes kilometer lang waar weinig andere studenten te vinden zijn. Het doel van de HAPK-8 op deze wedstrijd is om de Clubacht, die de hele nacht ervoor heeft doorgehaald en heeft lopen drinken, in te halen. Als dit ze lukt raken ze hun volgende letter kwijt en zijn ze een stapje verder bij de titel Clubacht. Naast de clubachten zal ook Anouk starten. Zij zal een dames dubbelviertje van haar oude roeivereniging Vada de baan over sturen.

Paul Venemansprijs
De echte allround roeiers reizen dit weekend af naar Eindhoven voor de Paul Venemansprijs. Dit is een triatlon waarbij naast 3.5 kilometer roeien nog twee onderdelen moeten worden gekozen uit 10 kilometer fietsen, 4100 meter schaatsen of 5.25 kilometer hardlopen. Ellen zal uitkomen in het roeien, schaatsen en fietsen en Sander in het roeien, fietsen en hardlopen.