9.8°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden, Lingebokaal en PVP

Competitieroeiverslag - 15 november 2017 - 11:25 - Door Yong-Yong Li

Het was voor de ouderejaars competitieroeiers de laatste keer om dit jaar op het water te shinen. Wageningen was de locatie van de Argo Najaars Slotwedstrijden, waar de najaarsbokalen beslist zouden worden. Voor de HAPK Cl8- stond afgelopen de zaterdag juist een van hun eerste wedstrijden op het programma, namelijk de Lingebokaal. Hier namen zij de strijd aan tegen Compleet om een letter van hun naam te kunnen halen. Ook stond voor Ellen en Sander de triathlon voor de Paul Venemansprijs op het programma.

Argo Najaars Slotwedstrijden
Op de vroege zaterdagochtend vlogen Rens en Ruben uit de start in hun dubbeltwee. Net zoals ze zich de afgelopen wedstrijden lieten zien aan de top van de ranglijst, was die zaterdag geen uitzondering. Na de twee rondes vonden zij zich terug op het hoogste podiumtreedje! Met deze taart nemen ze ook de najaarsbokaal mee terug! Een wijziging in de traianus vanwege de wind zorgde voor een protest van nummer twee Laga, waardoor onze jongens de bokaal nog niet definitief in handen hebben. Zodra de jury haar uitpraak heeft gedaan zal er duidelijkheid zijn.

Tijd voor de heren viermetjes. Een afvaardiging van 8 ploegen zorgde voor een hemelschblauwe invasie in Wageningen. Achtbar kon met een prima tijd en een vierde plek echter hun tweede plek in de bokaal niet vasthouden, zij zakten een plekje. Wel kregen ‘Achtbar’, ‘Steen, Papier, Bier’, ‘BIER4S’ en ‘LangeL’ het voor elkaar om binnen vijf seconden van elkaar te finishen, op plekken 4, 5, 6 en 7. Tom van Woudenberg startte het ervaren C4+ veld in de bonte Proteus-Euros-Orca-Pelargos-Theta bestuurscombi, waar hij nog bijna taartte.

Na het feest zaterdag was het zondag tijd voor de dames. Net als de heren viermetjes bleken de dames dubbeltweetjes zeer goed te zijn in het samen finishen. Charlotte en Noortje werden derde, Laura en Lotte vierde en Julia en Fleurtje vijfde; allemaal binnen zes seconden. De Proteus damesdubbelviertjes waren goed vertegenwoordigd. De helft van het veld roeide in blauw-oranje-wit. Na een goede tweede ronde vond Strak zich terug op de derde plek. Voorbij en de Potvissen eindigden vijfde en zesde.

Hiermee is de laatste ouderejaars competitiewedstrijd van het jaar alweer gestreden. Voor de weinige compo’s die ergometeren leuk vinden ligt er tijdens de NKIR nog een kans, maar voor de overgrote meerderheid zal het seizoen in 2018 weer van start gaan!

Lingebokaal
De vroege zaterdagmorgenzon scheen de HAPK Cl8- dit weekend in het gezicht toen zei op het terrein van RV Leerdam aankwamen. Op deze wedstrijd zouden ze de ‘P’ in hun naam kunnen verliezen. Ondertussen was HCl8+ Compleet na een nachtje doorhalen en feesten ook onderweg naar Leerdam. Martin’s herkenbare lach vulde de treincoupé terwijl een aantal anderen zich slapend voorbereidden op de aankomende wedstrijd van 6k. De HAPK Cl8- (vbns Pim, Jasper, Thomas, Damiën, Luke, Michiel, Joost en Brendan en hun eenmalige stuur Yong Yong) startte als eerste van de dag. Zonder coxbox werden zij het water over geschreeuwd en trapten zij flink op de benen om een uiteindelijke tijd van 00:21:54. In het tweede blok was het aan Compleet om te laten zien wat zij konden na een slapeloze nacht. Zouden ze sneller zijn? Uiteindelijk heeft Compleet (vbns Martin, Max, Douwe, Bart, Onno, Kim, Gijs en Rogier met hun stuur Nadine) een tijd neergezet van 00:22:14, twintig seconden langzamer dan de HAPK Cl8-. Dit betekent dat zij voortaan als HAK Cl8- door het leven gaan.

Ook was Proteus dit weekend vertegenwoordigd door Anouk die een dubbelvier van haar oude roeivereniging VADA stuurde. Zij gingen met een tijd van 00:26:40 naar huis.

Paul Venemansprijs
Ellen en Sander deden dit weekend mee aan de Paul Venemansprijs, een triathlon verdeeld over twee dagen waarbij naast 3.5 kilometer roeien nog twee onderdelen moeten worden gekozen uit 10 kilometer fietsen, 4100 meter schaatsen of 5.25 kilometer hardlopen. Ellen kwam uit in het roeien, schaatsen en fietsen en Sander in het roeien, fietsen en hardlopen. Ellen greep net naast de prijs en werd tweede met de snelste wielren- en roeitijd bij de dames. Sander heeft de prijs bij de heren in ontvangst mogen nemen en ging met de zilveren wisselbeker naar huis!