9.8°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing SGOEPPPA, Korte Vlietwedstrijden en BaselHead

Competitieroeiverslag - 21 november 2017 - 16:26 - Door Daniel Korvemaker

Afgelopen zaterdag werd bij A.U.S.R. Orca te Utrecht de SGOEPPPA georganiseerd. Deze wedstrijd tussen alle knorrenroeiverenigingen was vorig jaar helaas afgelast, dus kon er dit jaar extra groots worden uitgepakt. En dat is gelukt! Met een delegatie van maarliefst 13 kersverse eerstejaars C4+ ploegjes heeft Proteus-Eretes deelgenomen en de toon gezet voor de aankomende sjaarswedstrijden. Daarnaast werd in Leiden door de BHAK Damesclubacht getracht een letter te verliezen door het op te nemen tegen Damesclubacht Eidothea. In het verre Zwitserland werd door MGZ nog de BaselHead gestart.

SGOEPPPA

In Utrecht waren het tegen het eind van de ochtend de dames die als eerste mochten laten zien waar ze de afgelopen weken voor hadden getraind. Met veelal nette tijden hebben de ploegjes MBMB, Noottella, Nota Bene en Janita de eerste voorronde prima gevaren. Ook in voorronde 2 hebben deze damesploegjes het veld onveilig gemaakt, maar helaas waren de gemiddelde tijden net niet snel genoeg om een plekje in de finale te bemachtigen.

Naast de dames waren ook de heren deze zaterdag goed vertegenwoordigd en hebben zich van hun beste kant laten zien. In de eerste voorronde heeft Momentum zich de meester getoond met een genadeloos snelle tijd en tevens dagrecord van 2:06,02. Kort daarop kwamen OPSLAG, Schuimkop en Pingu met eveneens keurige tijden. Na de tweede voorronde werd ook nog eens duidelijk dat de finale zou worden gevaren tussen Momentum en Pingu! Precies tijdens de grootste regenbui van de dag waanden de twee ploegjes zich het water op. De bootjes waren zichtbaar aan elkaar gewaagd en lange tijd bleef de wedstrijd bloedstollend spannend, tot Pingu het helaas moest inleveren vanwege een dol die was opengesprongen. Daarmee kwam Momentum als eerste over de denkbeeldige streep en behaalde een welverdiende taart.

Korte Vlietwedstrijden

Als je een blik werpt op de naam van de wedstrijd denk je al snel dat er in Leiden gesprint zal gaan worden, maar niets is minder waar. De Korte Vlietwedstrijden slaan alleen op het kanaal met dezelfde naam. Op een echte Burgerwedstrijd, georganiseerd door Die Leythe en RV Rijnland, namen de huidige Damesclubacht Eidothea en de BHAK Damesclubacht het tegen elkaar op over 4700m. Na een mooie strijd tussen de BHAK Damesclubacht, een dames veteranen dubbelacht en een selectie acht van Asopos kwamen de BHAK dames over de streep in 19:29,7. Eidothea ging ook zeker de strijd aan, maar na een leuke avond van tevoren was dit vooral met zichzelf. Na 21:51,1 was ook hun wedstrijd voorbij en kon er later die dag overgegaan worden tot het eerste wisselelement: De BHAK Damesclubacht heet vanaf nu de HAK Damesclubacht!

BaselHead

Iets verder van huis kwam ook een acht van MGZ in actie. Thijs, Ries, Jaime, Friso, Niek, Stefan, Wim, Robert en stuur Arden maakten het uitstapje voor de BaselHead. Met een sterke internationale bezetting was deze wedstrijd zeker een uitdaging. Bedenk alleen al dat de Duitsland acht ook mee deed, en zonder al te grote verassing ook won. De achtervolgingsrace over 6400m werd uiteindelijk gefinisht als zeventiende, in precies 21 minuten: een dikke twee minuten na de winnaar.