1.7°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing ERIC

Wedstrijdroeiverslag - 13 december 2017 - 16:56 - Door Coen Jansen

Zaterdag jongstleden was het zo ver: de ERIC (European Rowing Indoor Championships) werden gehouden in de Sporthallen Amsterdam. Al weken was de ergozolder druk bezet door fanatieke roeiers die trainden voor deze gevreesde 2K op de ergometer. Voor de roeiers die dit jaar voor het eerst meededen was dit een indrukwekkende wedstrijd. De tribune vol juichend publiek, de stilte voor de strijd maar vooral de spanning. Nu is het moment om te laten zien wat je kunt!De eerste Proteeërs die van start mochten gaan waren de Dames Club roeiers, deze 9 dames hadden hard getraind en dit werd beloond, Jasmijn Ponssen eindigde op een 2e plaats. Het scheelde weinig! Namelijk maar 1 seconde op haar Spaanse tegenstandster.  

Na de dames mochten ook de heren laten zien wat ze in huis hadden in het Heren Clubveld, waar maar liefst 15 Proteeërs in startten. Er zijn erg nette tijden gezet met als snelste tijd Brendan Analikwu die eindigde op een 8e plaats.

Hierna waren de Gevorderde lichte dames aan de beurt waar Lisa Keurentjes een keurignetjes 18e plaats behaalde. In de heats voor Gevorderde Dames roeiden nog 6 van onze dames mee, waar Ingmar Visser een indrukwekkende 9e plaats behaalde met een tijd van maar liefst 7:09 minuten! Bij de Dames SB , streden Jolien Heddes en Anouk van Leeuwen om een goede tijd neer te zetten. Nog niet helemaal tevreden eindigden zij op een 6e en 12e plaats. En bij de Elite dames eindigde Roos de Jong op een knappe 15e plaats.  

Ook in het Gevorderde lichte heren veld hebben 8 Proteeërs straf gestreden en prima tijden getrapt, waaronder onze oud-praeses Tim de Bruijn die een mooie 7e plek behaalde. In het Gevorderde (zware) heren veld was Proteus wederom van de partij met 9 roeiers uit de middengroep, van wie veel een nieuw PR hebben gehaald. In het SB en Lichte SB heren veld hebben respectievelijk Steven en Keenan zich van hun beste kant laten zien. Steven behaalde hierbij naast een genadeloos snelle tijd van onder de 6 minuten ook nog eens een welverdiende zilveren medaille. Tot slot heeft ook Vincent Klaassens een tijd van onder de 6 minuten getrapt bij de heren Elite en is daarmee derde geworden in zijn veld! 

Voor onze eerstejaars was dit een spannende dag, geen idee wat hun te wachten stond stapten zij hun ergometers op. Maar we kunnen trots zijn! De DEj 4 eindigde na hun eerste 2K op een mooie 3e plaats, waarna de DEj 8 ook lieten zien wat zij konden en hebben gestreden voor een goede 4e plaats, waarbij ze bovendien het PE record hebben verbrijzeld met 5,9 seconden. Bij de heren ging de Ej 4 prima weg en eindigden op een 11e plaats. In het LEj 8 veld was Proteus vertegenwoordigd met maar liefst 2 8en die hun uiterste best hebben gedaan en zo een 4e en 13e plek veroverden. De dag werd afgesloten met het Ej 8 veld waar de zware jongens nog even alles op alles hebben gezet en uiteindelijk de 7e plaats bemachtigden.