10.3°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing KEK

Competitieroeiverslag - 19 januari 2018 - 19:07 - Door Michelle Dubbeld

Afgelopen woensdag vond de jaarlijkse KEK (Kompetitie Ergometer Kampioenschappen) weer plaats. Op deze avond werden de borreltafels op de barzolder vervangen door vier ergometers. Hierop mocht elke ploeg proberen om zo snel mogelijk twee kilometer af te leggen.

Welke afstand elke persoon aflegt, of je in je eentje de KEK roeit of met je hele ploegje in een epische outfit – het maakt allemaal niet uit! Met de livestream op de beamer kunnen alle overige leden daarnaast meegenieten van de spannende races en iedereen luidkeels aanmoedigen. Na het laatste belangrijke ploegoverleg – wie begint er en wie gaan de voeten vasthouden? – begint de eerste heat van de avond. Om de beurt strijden vier herenploegen afwisselend met vier damesploegen tegen elkaar. De gekste outfits komen voorbij: van matrozenpakjes tot badjassen, van vleugels tot bandana’s. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om de snelste tijd. Meerdere tactieken komen voorbij: om de 200 meter wisselen, om de 500 meter wisselen, met schoenbandjes om roeien of zonder. Bij de dames wisten uiteindelijk de ploegen Ln(de), Janita, Cataratas en Stuk zich te plaatsen voor de finale. De dames top C4+ Ln(de) weet uiteindelijk de race te winnen met wel meer dan 20 seconden voorsprong op de overige ploegen. In 06:39:5 legden zij met zijn zessen twee kilometer af!

Ook bij de heren mochten de vier snelste ploegen de finale roeien. Dit waren Pingu, Opgelet! GO!, Momentum en Schuimkop. Deze keer was de race voor lange tijd een stuk spannender, tijdens de eerste kilometer werd de eerste plaats onderling nog constant afgewisseld. Uiteindelijk wist Pingu de overwinning te pakken met een tijd van 05:46:1. Zij roeiden hun finale zelfs sneller dan hun eerste heat en kunnen zich terecht de winnaars van de avond noemen.

Na de KEK zijn voor sommige ploegen de eerste compopunten binnen gesleept. Andere ploegen zullen deze nog moeten gaan verdienen de komende maanden met het starten van de NOOC. Desondanks was het voor iedereen een geslaagde avond en was het een mooi begin van het jaar voor de competitieroeiers.