9.8°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing 43e Van Oord Winterwedstrijden

Wedstrijdroeiverslag - 16 februari 2018 - 13:43 - Door Yong-Yong Li

De voorjaarsvakantie is alweer even achter de rug en dat betekent dat het tijd is voor de kick-off wedstrijd van het langebaan seizoen: de WinterWedstrijden. De WWK heeft de afgelopen weken stug doorgewerkt aan de voorbereidingen voor de 43e editie van deze mooie wedstrijd op onze eigen Schie en het belooft een fantastische wedstrijd te worden.

Zaterdag om 10:00 uur zal het eerste figuurlijke startschot over de Schie schellen en is het aan de Eerstejaars Dames de taak om een solide tijd te vestigen. Ook de Dames en Lichte Dames 1x starten in dit blok.

Net na de lunch zullen de Eerstejaars Lichte Heren 8+ het tweede blok aftrappen, gevolgd door het Heren Eerstejaars 4+ veld. Tot slot zullen ook de Heren en Lichte Heren 1x de 5000 meter moeten doorstaan en zo snel mogelijk over die finishlijn moeten komen.De krasse knarren van de Van Oord MixBedrijfsacht zullen ook in volle glorie nog hun wedstrijd varen om 15:45 uur.In het laatste blok om 16:00 uur van de zaterdag zijn het de mannen van het Eerstejaars Zwaar veld die mogen beginnen, waarna in hun kielzog de Heren Gevorderde 4+ dezelfde route zullen afleggen. Na zaterdag is de strijd nog lang niet gestreden. Zondag om 10:00 uur liggen de eerste boten alweer voor de start. Het is een druk blok met onder andere de Lichte Heren en Dames Beginner, (Lichte) Heren en (Lichte) Dames Gevorderde 2x en Heren Gevorderde en Elite 2-.

Het laatste blok der WW 2018 is die van 13:00 uur met nog een behoorlijke poespas aan verschillende velden, waaronder de Heren Elite en Beginner 8+, Dames Beginner 8+, Heren en Dames Beginner 4+ en de Dames 2-.  

Het belooft wederom een spannend en koud doch tevens gezellig weekend te gaan worden. Kijk voor de volledige loting op: https://hoesnelwasik.nl/ww/18/loting