9.8°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Winterwedstrijden

Wedstrijdroeiverslag - 20 februari 2018 - 12:31 - Door Anouk van Leeuwen

Afgelopen weekend trok heel roeiend Nederland richting Delft om 5 km te varen over de Schie. De kou probeerde nog roet in het eten te gooien want zaterdagochtend lag de Schie dicht met ijs. Gelukkig was alles goed georganiseerd en om dit op te vangen werd het eerste blok opgeschoven naar de tijd van het tweede blok en dit tweede blok werd verdeeld over blok 2 en 3. Ondanks de drukte bij de start werd er vlot gestart en door de volop schijnende zon hoefde niemand kou te lijden tijdens het wachten. De nacht van zaterdag op zondag heeft de mobocie hard gewerkt om ervoor te zorgen dat er op zondag vanaf de kandelaar over 3km gevaren kon worden. Het laatste blok met alle achten kon weer de volledige baan varen.

Om 13u op zaterdag mochten de eerstejaars dames en eerstejaars licht van start. De lichte pikken gingen wegens blessures met twee invallers van start en wisten in hun eerste race helaas nog geen klassementspunt binnen te halen. De eerstejaars dames hebben een goede start gemaakt van het seizoen, met een vijfde plek hebben zij de eerste 5 punten verdiend voor het klassement.
Ook in dit veld startten de lichte dames skiffjes. Mirja en Anouk waren die ochtend al vroeg opgestaan om over de weegschaal heen te wandelen. Mirja werd knap tweede in de LDB1x en Anouk eindigde op een vierde plek in de LDG1x.

In het tweede blok van de dag was het de beurt aan eerstejaars zwaar, de zwichte vier, heren viermetten en de heren skiffs om de baan over te gaan. De eerstejaars zware achten lieten in de eerste wedstrijd van het seizoen zien aan elkaar gewaagd te zijn. De Proteus acht viste net achter het net en werd negende, echter binnen drie seconden achter Laga die vijfde werd. Met de nieuwe puntentelling is zo toch het eerste klassementspunt binnen. Ook zwicht wist met een negende plek nipt de eerste punt te verdienen.
In de HG4+ lagen wel drie boten van Proteus aan de start omdat MGL het nog niet zag zitten om in te wegen. De viermet van zwaar met Jaime, Roland, Wim, Robert en Vera ging het snelste maar eindigde net op een tweede plek achter Laga. Licht liet zien prima mee te komen in het zware veld en eindigde in de middenmoot.
Twee lichte pikken die wel de uitdaging van het inwegen aan gingen zijn Keenan en Hidde. Zij voeren in de LHB1x naar een respectievelijk 3e en 4e plek. Vincent ging in de HE1x van start en nam het onder andere op tegen zijn tweezonder maatje van zondag. Hij wist dit veld met flinke voorsprong te winnen en zo mocht op het einde van de eerste dag het Venster klinken!

Zondag werden beide blokken 2.5 uur uitgesteld om de Schie tot en met de kandelaar ijsvrij te krijgen. In het eerste blok van de dag voeren de tweezonders van zwaar en de dames dubbeltweetjes. Vincent startte met zijn combipartner van Theta in de HE2-. Ze kwamen net twee seconden te kort om dit veld te winnen van de broertjes Rienks. In de HG2- deden drie tweezonders van MGZ mee. Het waren Bart en Stefan die met een vijfde plek het snelste over de baan gingen.
Amber & Veerle en Romy & Sofie namen het tegen elkaar op in de DG2x. Amber en Veerle bleven zelfs iedereen in hun veld voor en zo mocht voor de tweede maal het Venster klinken! Mirja startte samen met een andere lichte dame van Asopos in de dubbeltwee. Ondanks het beperkte aantal trainingen samen voeren ze een zevende plek.

In het laatste blok van allemaal gingen de heren elite achten en de dames tweezonders van start. Ook alle eerstejaars boten mochten nog een keer een baan over. De tweede acht van MGZ ging als eerste van start en het lukte hen om het veld voor te blijven. De eerste acht ging voor de winst maar moest in Skadi toch hun meerdere bekennen.
In de DG2- hadden Kitty, Jolien, Ingmar en Renee zich opgesplitst en ook Kiri en Marleen gingen de uitdaging aan. De dames maakten het spannend met inhaal taferelen die normaal gesproken op het middagblok van de kersttest plaatsvinden. Jolien en Renee eindigden met slechts vier seconden voorsprong op hun wederhelft op een nette vijfde plek.