10.2°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing Heineken Roeivierkamp

Wedstrijdroeiverslag - 14 maart 2018 - 09:09 - Door Yong-Yong Li

Na het koude weer en de schaarse boottrainingen was het afgelopen weekend aan onze roeiers om zich van hun beste kant te laten zien tijdens de Heineken Roeivierkamp. De combinatie van lange afstanden op de bochtige Amstel en de felle sprints maken de Heineken een uitdagende wedstrijd voor zowel roeiers als stuurtjes. Op zaterdag werd de 2500 meter met meteen daarna de 250 meter sprint verroeid. Zondagochtend volgde de 5000 meter waarna er in de middag nog een 750 meter moest worden gevaren. Bij de clubachten mocht alleen de top 15 de 5000 meter starten op zondag. De 750 meter werd bij hun niet gestart.

Eerstejaars
Na een goede start op de WW, waar EJD een vijfde plek wisten te bemachtigen, liepen de zaterdagafstanden minder goed dan verwacht. De dames werden 10e op de 2500 meter en 9e op de 250 meter sprint. Op zondag lieten zij zich echter weer van hun beste kant zien en pakten ze de 5e plek op de 5000 meter en de 4e plek op de 750 meter. Alles bij elkaar opgeteld eindigde EJD 8e in hun veld, wat ze 2 punten in het klassement oplevert. EJZ deed het goed op de 2500 meter, waar ze als 7e over de finish snelden. Het weekend van EJZ resulteerde uiteindelijk in plek 10 in het veld. Dit is net niet genoeg voor een klassementspunt. EJL startte dit weekend met opnieuw een invaller van Skadi in de boot. Helaas is het dit keer ook niet gelukt om klassementspunten binnen te halen. Zij werden over het hele weekend 12e. De zwichte vier had dit weekend een combinatie acht met Orca. Zij werden helaas 16e. 

Heren
Middengroep zwaar had zich dit weekend over drie achten verdeeld. De 1e divisie acht, gestuurd door Vera, werd 6e in het veld. De 2e divisie acht met Skoll stuurtje Rinske behaalde een nette 7e plek over het gehele weekend. Jiri en Rik vormden dit weekend een acht met roeiers van Asopos en Laga. Zij zijn dit weekend 23e geworden.In het lichte heren 1e divisie acht veld werd de acht gestuurd door Arden op alle afstanden 5e, behalve op de 250 meter sprint. Daar finishten de lichte heren als 3e. Dit zorgde voor een 5e plek over het hele weekend. 

Dames
In het dames 1e divisie acht veld behaalde de acht met Ellen en Roos, gestuurd door Angelique zaterdag op beide afstanden de 7e en zondag op beide afstanden de 8e plek, wat resulteerde in een 7e plek over het hele weekend. De dubbelvier die blikte op de novembervieren werd dit weekend met Maarten aan het roer 4e in hun veld. Op elke afstand kwamen zij als 4e de finish over, behalve op de 250 meter sprint, daar werden ze 2e. De absolute winnaars dit weekend waren Anouk met haar lichte vriendinnen van Orca en Asopos en stuur Vera. Na op de zaterdagochtend voor het eerst met elkaar in de boot te hebben gezeten, hebben ze in het lichte dames 2e divisie 4* veld op alle afstanden geblikt met ruime voorsprong op de rest van het veld. 

Veteranen
Sjoerd startte dit weekend in het HVB 8+ veld met Orca en Vidar. Op de lange afstanden werden zij 5e en op de 250 meter sprint vlogen ze als 3e over de finishlijn, wat bij elkaar goed genoeg was voor een 4e plek in het veld. Els haar stuurkunsten brachten de Laakse heren als 12e over de finish. 

Clubachten
Heerenclubacht Illuster werd dit weekend 3e in hun veld, wat voor de Kruithuisbokaal resulteert in de 1e plaats! Dit belooft wat voor de rest van het seizoen. Damesclubacht Riskant heeft het ook erg goed gedaan dit weekend. De damesclubacht heeft voor het eerst sinds 2002 top 15 gevaren op de zaterdag, waardoor ze op zondag de 5000 meter mochten starten. Zij werden dit weekend 8e in hun veld en staan nu 5e in de Kruithuisbokaal. De compoacht Optimael eindigde op plek 12 in het veld en staan nu 6e in de Kruithuisbokaal.