9.5°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Head of the River

Wedstrijdroeiverslag - 16 maart 2018 - 08:04 - Door Coen Jansen

Nu de dagen langer worden en de nachten korter, is het einde van het Langebaan seizoen alweer in zicht. Dit weekend zullen er roeiers vanuit West-Europa en omstreken zich het Amsterdamse water op wanen om een van de meest roemrijke en genadeloze wedstrijden van de Nederlandse roeigeschiedenis te roeien: de Head of the River. Dit jaar wordt de afstand andersom gevaren ten opzichte van afgelopen jaren, namelijk de stad in. Wie toont zich dit jaar de meester over de bochterige 8 kilometer en verdient een blik met die glorieuze eerste plaats?

Voordat het zover is, overigens, is het nog even afwachten welke besluiten de wedstrijdorganisatie zal maken over het verloop van het event. De weergoden werken zoals het er nu naar uit ziet nog niet zo lekker mee. Met verwachtingen als hevige rukwinden en gevoelstemperaturen van ver onder het vriespunt zullen sommige stukken zoals rond de Hoerenbocht er niet gemakkelijker op worden!

Het huidige tijdschema aanhoudende zal zaterdagmiddag de eerste heat vertrekken van de start. In het lichte Dames veld zal Anouk met haar gemengde viertje dat vorige week nog onverslaanbaar was het spits afbijten. Even later zijn de Heren clubachten aan de beurt waarin Proteus vertegenwoordigd zal worden door Illuster en Optimael. Op dit moment staat Illuster eerste in de Kruithuisbokaal, en die plek willen ze graag behouden! Als laatste van blok 1 starten de mix- en bedrijfsachten.

Met meerdere tientallen bootjes die voor de start liggen zal blok 2 van de zaterdag aanvangen met een hoop damesvelden waaronder de Gevorderde 8+ en de Eerstejaars 8+. Als alle EJD’s de startlijn zijn gepasseerd is het de beurt aan de Elite Dames 4*, waarin onze MGD wederom van de partij is.

Zondag begint het eerste blok al om 10:45 en zal Proteus als eerste te zien zijn in het Eerstejaars Lichte 8+ veld met als het goed is voor het eerst onze EJL in vaste opstelling. Dames clubacht Riskant zal daarna de kou trotseren en tot slot is het aan Strak, Capabel en Natuurlijk om prachtige tijden te varen in het DCl 4* veld.

Het tweede blok zal van start gaan met de Heren Elite achten opgevolgd door de Heren gevorderde achten waar in beide velden MGZ zich van zijn beste kant zal laten zien. Vervolgens zullen ook Eerstejaars Zwaar en de Zwichte 4+ vertrekken en zo goed en zo kwaad als ze kunnen hard op de benen de afstand afleggen.

Het belooft weer een spannend weekend te worden. Kijk voor updates over de wedstrijd op de website van de Head of the River.