9.8°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing HNOT

Competitieroeiverslag - 27 maart 2018 - 22:31 - Door Michelle Dubbeld

Afgelopen weekend vond het Heineken NOOC Openings Toernooi plaats in Tilburg. Deze wedstrijd staat bekend om het geweldige openingsfeest en de mooie omgeving van het safaripark. Dit was de eerste wedstrijd van de Stuurboord NOOC bokaal, voor de eerstejaars C4+ ploegen een spannende wedstrijd om te laten zien wat zij konden.

Vrijdag vond eerst de pre-borrel plaats en zaterdag op het feest barstte de strijd los om een string op een ingevette paal. Naast al dat gefeest werd er natuurlijk ook nog geroeid. Vanuit Proteus gingen er 36 ploegjes naar Tilburg om daar gezellig tussen de zebra huisjes een aantal keer 500 meter te roeien; één of twee voorrondes en een finale.

Het weekend begon al goed met een taart voor eerstejaars ploeg Pingu in poule 1 van de Stuurboord bokaal. Dit bleek nog geen gemakkelijke strijd te zijn geweest: “De A-finale was erg spannend na twee spectaculaire voorwedstrijden. De start was aan de mindere kant waardoor het de eerste 250m nog een flinke inhaalsessie was voordat de overwinning in zicht was”. Direct daarna mocht damesploeg Booty ook een taart ontvangen. Zij startten in poule 3. “We begonnen de wedstrijd met nul verwachtingen en toen we in de A-finale stonden waren we al blij met de 4e plek, maar wilden we toch heel erg graag winnen. Ondanks de aanvaring met Argo hebben we toch erg genoten en zullen we de ervaring niet snel vergeten”.  Daarna was het de beurt aan Alexander Verhoeven en Charlotte Zwart om een taart te ontvangen in het Mix 2 veld. De zaterdag sloot mooi af met een taart voor heerenclubacht Illuster.

Op zondag gingen we wederom door met het winnen van taarten. Als eerste Maaike Jansen en Pascalle Vermeulen in het dames dubbeltwee veld en vervolgens was de dames Top C4+ Ellende aan de beurt om als eerste de finishlijn over te gaan. “Er was wat onduidelijkheid over de start, dus er werd aan de kamprechter gevraagd wat we moesten doen. Toen hij zei dat we mochten bouwen klonk vanuit de boot "dat komt wel goed, we hebben geoefend". De finale was ook nog erg spannend, alle boten lagen zo dicht bij elkaar!” De volgende overwinning kwam van hun coaches en het bestuur, de samengestelde ploeg Beunbeun.com. De finale liep niet helemaal soepel maar ze kwamen wél als eerste over de finish. Bas: “De wieltjes vlogen gewoon van mijn bankje”! Deze materiaalpech weerhield hun iniedergevan niet van het winnen van een taart. De damesclubacht Riskant ging als allerlaatste Proteus ploeg van de dag met een taart naar huis en kon dit geslaagde weekend afsluiten door luidkeels het Venster in te zetten.