10.2°C, 5Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Traianus Regatta, Skiff- en Tweehead

Competitieroeiverslag - 29 maart 2018 - 09:40 - Door Nino Wouters

Terwijl onze wedstrijdsectie naar Tilburg zal afreizen om zich voor te bereiden op het korte baan seizoen, zullen onze competitie roeiers ook zeker niet stil zitten. Er zijn dit weekend maar liefst drie evenementen waar naar uitgekeken kan worden...

Terwijl onze wedstrijdsectie naar Tilburg zal afreizen om zich voor te bereiden op het korte baan seizoen, zullen onze competitie roeiers ook zeker niet stil zitten. Er zijn dit weekend maar liefst drie evenementen waar naar uitgekeken kan worden: De traianus regatta, de skiff en de tweehead. Voor velen de eerste wedstrijd van een koud seizoen, voor andere een laatste kans om de amstel onveilig te maken.
 Traianus regattaOndanks een moeilijke start is het toch nu eindelijk tijd voor de bakboord bokaal om het seizoen te beginnen. De Traianus neemt dan ook de plek in van de Aegir lente sprint als openingswedstrijd voor 10 van onze eerstejaars c4’en. Voor velen is dit echter niet de eerste wedstrijd, zij hebben zich al kunnen meten aan de concurrentie tijdens de Gyas Hunze en het Heineken NOOC Openings Toernooi. We zijn benieuwd hoe deze ploegen het zullen doen op de Nijmeegse wateren!

SkiffheadOok op de Amstel was het een koude start met een head die niet alleen de andere kant op zou gaan maar uiteindelijk ook niet door ging. Gelukkig voor 7 fanatieke Proteërs zal de 68e skiffhead wel plaats vinden. Zo zullen Alexander Verhoeven, Jelle Vos en Niels Huang in het herenclub veld starten en samen de strijd aangaan over de 4 kilometer. Over dezelfde afstand, in het damesclub veld zullen Maaike Waaldijk, Lotte Fontijne en Anoeska de Jong het tegen elkaar en de rest van het veld opnemen. Daarnaast zal Jaime Aalders de 7 kilometers van het beginnelingen skiff veld starten om eindelijk zijn headjasje uit de kast te mogen halen.
 TweeheadProteus is werkelijk overal vertegenwoordigd. Zo zullen er op de baan van de tweehead twee sets palen met een oranje streep verschijnen. De gele Empacher genaamd Rotsee zal worden bemand door Noortje van Wanrooij en Charlotte Zwart. We zijn benieuwd hoe snel dit koppel zal doen om van Ouderkerk naar de Hoop te komen.