10.2°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing Traianus, Twee- en Skiffhead

Competitieroeiverslag - 04 april 2018 - 16:30 - Door Nino Wouters

Afgelopen weekend is er met het goede weer niet alleen op de Schie geroeid. Voor menig Proteër was dit weekend de opening van een veelbelovend seizoen zowel in Nijmegen op de Traianus regatta als op de Skiff- en Tweehead.

Skiffhead

Maar liefst 6 Proteërs zijn dit weekend aan de start van de skiffhead verschenen om de mentale strijd aan te gaan tegen de concurrenten maar vooral met zichzelf. Dit was zeker niet tevergeefs. Zo heeft Jaime de 7,5 kilometer weten uit te roeien zonder enige voorbereiding en met veel steun van zijn middengroep-genoten en mag hij vanaf nu vol trots ook in headjasje op gelegenheden verschijnen. Voor de competitie sectie was dit ook het moment om zich met de tegenstanders te meten. Alexander Verhoeven eindigde op een 9e plek van de 16 deelnemers in het herenclub 1x veld. Dit is een kleine vier plekken hoger dan Niels Huang. Beiden waren al bekend met de baan en zullen dit jaar nogmaals de skiff bokaal starten. In het damesclub 1x veld wisten Anoeska de Jong en Lotte Fontijne ook een nette tijd te trappen maar hun plekken werden helaas ingenomen door de concurrentie doordat beide dames een tijdstraf van 15 seconden opliepen. Zo liep Lotte een tweede plek mis en Anoeska een bronzen plek. Als laatst maar niet als minst wist Maaike Waaldijk een gedeelde eerste plek te bemachtigen samen met Okeanos. Maaike is zeer tevreden over haar tijd maar had zeker niet verwacht hiermee een eerste plek te behalen. Dit belooft veel goeds voor Maaike die voor de tweede keer de bokaal start maar dit jaar wel van plan is de beker mee naar huis te nemen!

Tweehead

Ook op de tweehead verscheen een Proteus ploeg. Met Charlotte Zwart op slag en Noortje van Wanrooij op boeg behaalden deze dames een 14e plek van de 18 deelnemers. Daarnaast verscheen niemand minder dan B71 aan de start in het mixCl2x veld. Met Paula Lambrechts op slag en Tom van Woudenberg op boeg werd deze combi tweede in een veld van drie deelnemers.

Traianus

Ook voor de eerstejaars was dit weekend zeker succesvol! In het Dames 1 veld van de bakboord bokaal haalde Cataratas een derde plek op de 2k en een tweede plek op de 500m. Daarnaast haalde Nootella een 5e en 10e plek in het dames 2 veld, Quattrow een 5e en 6e plek in dames 3 en de Astrownuts eindigden op een 7e en 5e plek in dames 4. Ten slot in de dames sectie wist Stuk een taart te behalen in het dames 3 veld. Geen verrassing voor de coaches die vol vertrouwen aangeven: “We kwamen met de instelling de hele bokaal te vernederen en dat is zeker niet slecht gegaan” . De dames zelf waren iets meer verbaasd, maar natuurlijk ook heel trots: “Het ging echt mega lekker, zonnetje scheen, en dat het Venster dan speciaal voor jou wordt gezongen, dat voelt als een echte overwinning”. Over overwinning gesproken was dit niet hun eerste, ze ontvingen die dag naast hun Traianus taart ook een vertraagde medaille van de Gyas-Hunze! Deze was na enig CT tot CT overleg over een te klein tijdsverschil toch aan ze toegekend.
    De heren hebben in Nijmegen ook flink benen weten te geven. Zo wist Momentum op beide afstanden een tweede plek te behalen in het heren 1 veld. Potentiaal eindigde in hetzelfde veld 12 plekken lager op beide afstanden. Makreel eindigde op een 2e en 3e plek in het heren 2 veld. Dit was echter nadat een ploeg van onze rode buren een bezwaar indienden omdat ze zich gehinderd voelde toen ze ingehaald werden wat resulteerde in een tijdstraf voor Makreel. Op’slag wist in het heren 2 veld een 3e en een 5e plek te behalen terwijl Opgelet GO! op beide afstanden als derde eindigde. Als afsluiting van de dag wist Welvarend zijn naam eer aan te doen met een taart op de opening van hun seizoen. Dit ondanks een missende roeier die na vast te hebben gezeten in het toilet van de Intercity naar Phocas kwam en tot de conclusie kwam dat er daar geen wedstrijd plaats vond. Zo kun je zien dat ondanks alle voorbereiding, dingen niet altijd gaan zoals gepland. We hopen dat dit laatste niet even toonaangevend zal zijn voor het seizoen als hun overwinning en wensen ze veel succes!