10.3°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Varsity

Wedstrijdroeiverslag - 06 april 2018 - 15:44 - Door Coen Jansen

Een stralend zonnetje, veel studenten en een hoop gesmijt met kluiten en bier maken de 135e Varsity een feit! Zondag zal deze wedstrijd die onderdeel uitmaakt van het Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed verroeid worden nabij het forensenplaatsje Houten. Het hoofdnummer is uiteraard de Oude Vier, maar ook in de andere velden staan er Proteërs klaar om de boot zo snel mogelijk de finishlijn over te trekken.

Rond het 10e ochtenduur zal het eerste veld van start gaan, namelijk de Dames Overnaedsche Vier, waarin Dames TopC4+ Ln(de) vertrekt in de tweede heat. Een half uurtje later mag ook EJD het oproeigebied verlaten en startklaar gaan liggen. Bij de WW hebben ze al laten zien dat ze sterk genoeg zijn voor een 5e plek, maar kan het nog beter? 
Slechts 10 minuten later, om 10:45, komen de eerste heren van Proteus in actie in het HG4+ veld. In de nek worden gehijgd door 3 boten van Nereus in dit veld is reden genoeg om extra hard op die benen te staan. 
Daarna mag de Zwicht, ook wel de Jonghe Vier, de Roel Groothuis op gang brengen en lekker wegtrappen van de tegenstanders. Om 11:35 is het vervolgens tijd voor de Jonghe 8 om hun eerste 2k wedstijd van het seizoen meteen hoog te eindigen. Er is per slot van rekening voor ieder veld maar 1 finale, dus staat er veel op het spel bij de voorwedstrijd. 
Even na twaalven is EJL aan de beurt om te shinen in het Lichte 8 veld en wat puntjes te sprokkelen voor het klassement, en om 12:45 mag ook de koning van het aerobe vermogen Thijs van der Zee de eer van Proteus hoog houden in het HG1x veld. 
Hierna is Proteus wederom van de partij in het Overnaedsche Vier veld, dit heer de heren. Een combinatieboot van compoploegen Momentum, Opgelet! Go! en Donker hebben de taak om de loodzware houten boot weg te zetten tegen het klotsende water. 
Na een korte middagpauze zullen naast alle finales ook eerst nog twee velden de voorwedstrijd roeien. De eerste is het LHE4- veld om 14:30 met maar liefst 2 boten van Proteus van MGL. Tot slot is het onze eigen Edwin die het LHG1x veld onveilig gaat maken om 14:45. 

Oude Vier
Om 12:15 nog in het eerste blok is het dan toch echt tijd voor het hoofdnummer, het veld waar de Varsity lang geleden mee is begonnen en het veld waarvan de roeiers in menig herenkleedkamer hun eigen bankje hebben verdiend: de Oude Vier. Waar Niels van der Zwan altijd heeft gezegd niet de Varsity te willen starten, doet hij het nu toch. Maar dan als gloednieuwe boot, voorgeslagen door Vincent, Robert, Steven en Wim met stuur Arden. De finale zal geroeid worden om 17:00. Wie wint de Varsity? Een ding is zeker: het beloofd een ware oorlogsvoering te worden op het Amsterdam-Rijnkanaal. 

PS
De KNSRB raadt sterk af om te zwemmen in verband met het koude water, maar verbiedt het niet!