12.2°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Skoll Cup & Ghent International Regatta

Competitieroeiverslag - 13 april 2018 - 21:41 - Door Sylvie Wigmans

Dit weekend is het alweer tijd voor de tweede wedstrijd van de NOOC stuurboord bokaal: de Skoll Cup! Zaterdag en zondag zal er op de bosbaan dan wel één of twee kilometer geroeid worden. Voor veel eerstejaars compo ploegen wordt dit weer de eerste wedstrijd na de HNOT, waar er bijzonder goed gepresteerd is door onze vereniging! Dat kunnen we hopelijk gaan voortzetten, want na Skoll zelf is Proteus het beste vertegenwoordigd dit weekend.43 van onze ploegen zullen naar Amsterdam afreizen om daar te proberen een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Zelfs de BoWa moest deze week twee keer op en neer rijden om alle boten in Amsterdam af te voeren. Maar niet alleen in Nederland zijn er dit weekend Proteus ploegen vertegenwoordigd. Ook in Ghent zal er op het water worden gestreden tijdens de Ghent International Spring Regatta! Lees hieronder de voorbeschouwing van beide wedstrijden.

Skoll Cup
Zaterdag zullen vooral de heren op het water te vinden zijn, op wat enkele D4+ en D4* ploegen na. ‘s Ochtends zullen eerst de drie compo ploegen uit poule 2 van de stuurboord bokaal starten: Das Boot, Tandtoe en Compensatie. Daarna is het de beurt aan Heerenclubacht Illuster en de ploeg Optimael om hun kracht op het water te laten zien. Zal onze Heerenclubacht weer gaan taarten net als op de HNOT? De twee ploegen zullen worden opgevolgd door drie ploegen in het HCl 2- veld en nog eens 4 ploegen in het HCl 1x veld. Vervolgens komen de C4+’en weer in beeld. Er zullen allereerst twee dispuuts C4+’en starten: Team Tank en D.H.B.G. Delirium! Onze eerstejaars roeiers zullen daarna weer volgen. De zware Top C4+ Donker en MBMB zullen eerst die één kilometer af gaan leggen. Dan komen de ploegen uit poule 1 van de stuurboordbokaal: Schuimkop, Rap’s, Velox Cito en Pingu. Pingu staat op dit moment bovenaan de stuurboord bokaal. Zal dit na het weekend nog steeds het geval zijn? De dag wordt afgesloten door Marijn en Annelies die in het bestuurs dubbeltwee veld zullen starten.
Ook zondag zal het water weer voldoende blauw gekleurd zijn. Deze keer mogen vooral de dames laten zien wat ze kunnen, op wat enkele H4+ ploegen na. Ook vandaag zal de Damesclubacht Riskant proberen te taarten net als bij de HNOT. Vervolgens zal er één ploeg starten in het DCl 2x veld en twee ploegen in het DCl 1x veld. Daarna is het weer de tijd aan onze eerstejaars compo ploegen. VLOT, Hoezo?, Booty en Janita zullen allemaal starten in poule 1 van de stuurboord bokaal. Deze eerst drie staan op dit moment in de top 10 van de bokaal, dus met een goede prestatie kan dat zomaar na dit weekend veranderen in een top 3. De dag zal worden afgesloten met niemand minder dan onze eigen voorzitter Tom Dijkhuis! Hij zal onder de naam ‘Dekkers’ starten in het Voorzitter 1x veld.

Ghent International Spring Regatta
Ook zullen er dit weekend drie Proteërs afreizen naar onze zuiderburen in Gent om te starten op de Ghent International Spring Regatta. Vincent en zijn maatje Sander van Theta in de tweezonder en Maarten in de skiff zullen deze wedstrijd het opnemen tegen Belgen, Fransen, Duitsers, Engelsen, Zwitsers en andere Nederlanders om vast een keer te oefenen met het varen van een 2k voor het NK van volgende week.

In totaal dus 45 ploegen die Proteus gaan vertegenwoordigen dit weekend in zowel binnen- als buitenland. Hopelijk een vervolg op het HNOT weekend waar we net zo tevreden op kunnen gaan terugkijken!