16.1°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Westelijke Regatta

Wedstrijdroeiverslag - 18 mei 2018 - 14:28 - Door Coen Jansen

Aankomend weekend staat wederom een leuke wedstrijd op het programma. Ondanks het feit dat deze wedstrijd op geen enkele manier valt te associëren met Omroep West, Het Wilde Westen, of Kanye West wordt deze roeibijeenkomst opmerkelijk genoeg toch de Westelijke Regatta genoemd. Lees verder als je benieuwd bent wat er allemaal op de planning staat voor zaterdag en zondag!

Zaterdag

Heren
Skiffeurs van de vaste horde Keenan en Edwin doen wederom mee in het LHG1x veld en zij starten om 08:54 sharp. Kort daarop starten twee broers waarvan het blauwe bloed door de aderen giert. Het zijn de aristocraten Bastiaan en Max Roëll die gaan laten zien dat de adel naast regeren in de landelijke politiek ook moet heersen in het HG2- veld.
De twee 4-’ers van MGZ staan op dit moment gedeeld eerste en gedeeld laatste in het klassement. Hoelang zal deze Proteus-Eretes sandwich volhouden? Als het aan de heren zelf ligt niet lang, want er gaan vele puntjes gesprokkeld worden dit weekend. De voorwedstrijden beginnen even na het middaguur.
Bart Overes gaat all-in in de skiff dit weekend en mikt meteen al op minimaal een full house in de voorwedstrijd om 12:20. De 4-’ers van MGL hebben bij de Damen een prestatie geleverd waar je u tegen zegt, namelijk de eerste en de tweede plek in het LHGb4- veld. Goede kansen dus voor opnieuw feest.
Bart Lukkes, de huidige frontman van het Proteïsche lichtroeien, heeft kennelijk heel prominent gehandeld want hij mag directement door naar de A-finale in het HE2x veld om 14:56. Het is inmiddels traditie geworden dat MGZ het HG4+ veld wint, en ook zaterdag zijn de verwachtingen daartoe weer positief, aangezien er alleen een A-finale gevaren wordt.
Tot slot zal de A-finale van de HE4-’ers van start gaan om 17:04 met een intraverenigingse strijd. Aan de ene kant start de E4- van MGZ, maar aan de andere kant de Skøll combi boot met je boi Steven Coevert. 

Dames
Wat betreft de middengroep dames van de D.S.R. zullen de twee 2x’ers het eerst aan de start liggen om 11:50. Veerle&Amber staan eerste in het klassement dus zetten alles op alles om het felbegeerde douchemuntje binnen te slepen. Ietsje later mag Anouk het LDG1x starten, en gelukkig hoeft ze niet te crashen. Sterker nog, laatst had ze uitgerekend dat ze nog 218 Knoppers koeken mag eten voordat er überhaupt pas gedacht mag worden aan crashen. Wat een bof!
De dames Dev4-’ers zijn van plan goede zaken te doen, maar het zal pittig worden. Ze starten namelijk beide in dezelfde voorwedstrijd waarvan slechts de eerste en de tweede doorgaan naar de finale. Vervolgens is het nog de beurt aan de Mirja-Orca combinatie in het LD2Bx veld, met goede kans op de winst aangezien bij de Damen al twee keer de tweede plek werd geroeid. 

Eerstejaars
De Zwichte 4+ heeft de eer om zaterdag als eerste van de eerstejaars wedstro’s te starten om 08:42. Drastische wijzigingen in de opstelling hebben ervoor gezorgd dat deze knapen nu in blok staan geriggerd, dus gegarandeerd gratis 3 seconden sneller!
EJD heeft de eer om zaterdag als eerste van de eerstejaars wedstro’s te starten om 09:18. Nu ze bijna alle vormen van tegenslag een keer getroffen hebben, waaronder uitsluiting en een kapotte coxbox, moet het nu haast wel gewoon in een keer goed gaan. Let’s go
EJZ gaat om 13:14 van start. Met invaller van Njord ging het de afgelopen trainingen erg solide, en Laga is er bij een training met een sparsessie 2x dik uitgevaren. Zolang er geen gekke dingen gebeuren zal t dus helemaal bon gaan. Geen fratsen. Dat scheelt.
Tot slot EJL, die het dit weekend gaat proberen in het LHEj4+ veld met twee boten. Ze hebben de afgelopen weken substantiële stappen gezet en daarnaast vinden ze dat EJZ de kleedkamer goed heeft schoongemaakt.
 
Zondag
Op zondag is het voor veel ploegen een idem situatie als zaterdag. De eerste vertegenwoordiger die zondag zal starten zit echter in een ander nummer. Het is Beastiaan Roëll met zijn maten van Willem III.in het HGb4- veld om 09:06.De twee 4-’ers van MGL gaan vandaag opnieuw de strijd aan en het zou mooi zijn als ze wederom de eerste en tweede plek kunnen verzilveren in het LHGb4- veld. De Zwicht blijft het maar niet treffen wat betreft vroege starttijden, aangezien zij even voor 10en alweer hun eerste voorwedstrijd moeten doen. Maar het gezegde ‘zij die geleerd willen worden moeten vroeg opstaan’ gaat hier uiteraard ook op.
Net zoals vorige wedstrijden zal MGD met de ene 4- meedoen in het DGb4- veld om 10:12 en de andere 4- in het DG4- veld (tevens A-finale) om 15:02. Maar er zijn meer dames! Bijvoorbeeld Anouk, die om 12:20 het DE4x veld start in een combi-bootje, en om 16:22 ook nog in een 2x i.c.m. Argo.
Verder zal Mirja de A-finale starten in het LDB1x veld om 14:26, mits ze al niet beginner af is natuurlijk! Tenslotte starten Veerle&Amber en Sofie&Romy ook nog in de 2x in het DG2x en het DB2x veld, respectievelijk. Allebei de boten doen louter de A-finale, dus alle opgespaarde kracht kan geloosd worden in maar 1 race.
EJZ: vaak gebruikt als afkorting voor Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap, start de voorwedstrijd om 11:50. A-finale moet haalbaar zijn, aangezien slechts de langzaamste uit de voorwedstrijden geen finaleplek scoort.
De inzendingen van EJL voor het LHB4+ veld zijn Proteus 2 (feat. Timothée) en Proteus 1. Ze starten meteen in de A-finale, dus een knalfuif aan het erevlot wordt niet geheel uitgesloten.
EJD heeft afgelopen weken ook puike trainingen gedraaid en is klaar voor het Beginners veld. Zij gaan om 12:26 van start en de precieze finishtijd is natuurlijk nog niet bekend, maar er wordt gehoopt op om en nabij 12:33.
Als je aan het HG4- veld denkt, denk je natuurlijk aan de dappere krijgers van MGZ die voorgeslagen door Rowlad Günther die daarin zullen starten om 13:50. Handig ezelsbruggetje wel.
De laatste afgevaardigden van de licht sectie voor dit Pinksterweekend zullen Edwin en Keenan zijn die hebben gekozen hun krachten te bundelen in het HG2x veld.
Vincent heeft de laatste dagen ijverig lopen trainen met kameraad van Thêta Sander de Graaf en het is nog maar de vraag of er ook maar iets heel achterblijft van het HE2- veld.
Als alles goed gegaan is dan mag de MGZ 8+ nog even flexen in de A-finale van het HE8+ veld. Een deel van deze roeiers zullen zondag al een 2k geroeid hebben in een ander nummer, maar tomato tomato: spierpijn ga je toch wel krijgen.

EDIT:
Er is besloten om B-finales toe te voegen aan de wedstrijd dit weekend. Dit betekent dat de in deze voorbeschouwing beschreven starttijden waarschijnlijk niet overeen komen met de huidige starttijden. peace