16.1°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Westelijke Regatta

Wedstrijdroeiverslag - 22 mei 2018 - 23:45 - Door Eline Theuwissen

Afgelopen weekend waren we wederom op de WAB, ditmaal voor de Westelijke Regatta. Hier zijn maarliefst 7 blikken behaald door onze wedstrijdroeiers!

Het afgelopen weekend was er weer een flinke delegatie wedstrijdroeiers afgereisd naar de WAB voor de Westelijke Regatta. De zaterdag begon wat frisjes maar gelukkig maakte het weer op de zondag heel wat goed en was er nog steeds de mogelijkheid om een tomaat te worden als je je zonnebrand was vergeten. Voor zowel de eerstejaars als de middengroepen in de developmentklassementen was dit alweer de op twee na laatste wedstrijd om punten te verdienen, maar ook hierbuiten is er veel gestart én geblikt. 

Eerstejaars
De zware ballen in de acht hadden een beetje een tegenvallend weekend. Netjes roeien is niet per definitie hard roeien zoals ze hadden gemerkt in hun voorwedstrijd. De finale ging een stuk beter, waardoor ze met een hele nette tijd de B-finale wonnen. De zondag gingen ze hard van start maar helaas was deze snelheid maar van korte duur en kwam de rest van het veld er na 500 meter alweer overheen.
Ook bij de dames ging het allemaal wat minder fantastisch dan van tevoren op de planning stond. Waar het precies aan lag is de vinger niet op te leggen, maar met een zesde en vijfde plek op respectievelijk zaterdag en zondag zijn ze nog zeker niet tevreden! Ruimte voor verbetering dus.
De lichte pikken hadden zich voor deze wedstrijd opgedeeld in twee viertjes. Hierin hebben ze flinke stappen gezet en eindelijk lukte het om mee te komen in het veld, zelfs zo goed dat het viertje met invaller Timo op zondag bijna beginner af was geworden op 3 tienden na!
Ook de zwichte boys lijken de smaak te pakken te hebben gekregen en weten eindelijk A-finales te varen. 

Dames
Ook in de developmentklassementen is hard gevaren dit weekend. Amber en Veerle wisten het spannend te maken en werden tweede op slechts twee tienden van Aegir. Hiermee behouden ze wel nog hun eerste plek in het klassement, maar zowel Aegir als Argo zijn slechts 1 punt van ze verwijderd. Op zondag maakten Amber en Veerle het weer reuze spannend in de gevorderden dubbeltwee, maar dit keer gelukkig wel in hun voordeel en blikten ze op drie tienden van Aegir! Ook Sofie en Romy gingen weer van start in de dubbeltwee, op zaterdag in het developmentklassement en op zondag gingen ze in het beginnerveld van start voor het felbegeerde eerste blik. Ze voeren naar een nette derde plek.
De dames vierzonder heeft ook de extra versnelling gevonden en werden derde in het developmentveld, nipt achter de favorieten Nereus en Laga. Hiermee komen ze op een gedeelde vierde plek in het klassement. Op zondag voeren ze met een steady race naar een dik verdiende eerste plek in de gevorderden-b vierzonder, met de hele race door licht op de nummer twee.
Ja want winnen moet je afdwingen, gewoon op tijd claimen. Dat dachten niet alleen de dames vierzonder maar ook Mirja in de skiff. Op zaterdag startte ze nog in de dubbel met Orca maar op zondag was dit maatje haar tegenstand. Met een goede race en een gat van ruim tien seconden wist ze de rest van het veld voor te blijven.
Kiri, Marleen en Lisa startten weer met hun maatje van Vidar dit weekend, dit keer weer in de vierzonder. Omdat ze in de viermet hun shirtjes zijn kwijtgeraakt moesten ze het opnemen in het normale gevorderden veld.
Anouk speelde dit weekend de lichte dames mogelijkheden uit. Op zaterdag ging ze nog van start in de skiff, op zondag waren haar concurrenten haar roeimaatjes in de dubbeltwee en de dubbelvier. 

Heren
Dat de lichte heren in de vierzonders aan elkaar gewaagd zijn was al bekend en lieten ze ook dit keer weer zien. Waar op zaterdag zich nog tussen de beide boten in wist te plaatsen, was het op zondag in het gevorderden-b veld al vrij snel duidelijk dat het blik naar Delft zou gaan maar was het tot vlak voor de finish nog spannend naar wie. Uiteindelijk was het toch weer de boot van Rens, Calvin, Matthijs en Berend die het puntje ervoor wisten te leggen en hiermee raakten ze allen behalve Calvin hun mouwtjes kwijt.
De zware ballen van middengroep zwaar gingen weer op zaterdag van start in viertjes en op zondag stapten de viermet en de eerste vierzonder samen in de acht. Naast de twee vierzonders in het developmentklassement startten ook nog Steven met zijn maatje van Skoll en nog twee instapvriendjes en Jiri, Maarten, Wim en Robert ook in de vierzonder, maar dan in het Elite veld. Steven ging er hier met het blik vandoor en werd elite! Op zondag startte naast de tweede vierzonder van middengroep zwaar ook nog een vierzonder van Skadi met Stefan als invaller. Stefan had de juiste vrienden gevonden om bij in te vallen want voer met deze jongens naar de overwinning en werd zo ook elite!
In de lichte gevorderden skiff kwamen Keenan en Edwin elkaar tegen in zowel de voorwedstrijd als de finale. Keenan was net twee seconden sneller in de voorwedstrijd, maar Edwin was weer net twee seconden eerder over de streep in de finale. Daarom stapten ze zondag maar samen in de zware dubbeltwee.
Bastiaan ging dit weekend samen met zijn broertje die bij Willem III roeit van start, op zaterdag in de gevorderden tweezonder en op zondag met nog twee jongens van Willem III in de vierzonder. Met zijn broertje wist hij een nette derde plek te behalen.
Ook Bart was weer druk in de weer dit weekend. Op zaterdag startte hij samen met Ward van Asopos in de zware dubbeltwee, en op zondag startte hij niet maar ging hij seatracen voor een plekje in de 4x voor misschien Luzern en misschien een EK of WK, en met succes!
Vincent ging op zondag van start met Sander van Theta in de Elite 2-, en met succes. Met een ruime 12 seconden op de rest van het veld veegden ze het veld behoorlijk aan en mocht het Venster klinken.