0.9°C, 5Bft. Inloggen

Nieuwe zware tweezonder - Sjoerd de Groot

Algemeen - 07 juni 2018 - 18:01 - Door Paula Lambregts

Dinsdagavond is er een nieuwe tweezonder gedoopt tot de 'Sjoerd de Groot'.

Op dinsdagavond is de nieuwe zware tweezonder gedoopt tot de 'Sjoerd de Groot'. Hij is in 2007 lid geworden en direct aan zijn wedstrijdroeicarriëre begonnen met EJZ'08. De resultaten lieten nog even op zich wachten maar het roeien was leuk en dat was het belangrijkste. In zijn tweede jaar is Sjoerd de vierzonder ingestapt en met drie blikken op zak had hij de smaak wel te pakken. Hierna werd het strijden in de kleine nummers. Na zilver op het FISU WK in 2012 in de M4- heeft Sjoerd snel een plekje bemachtigd in de Holland Acht om meteen in 2013 een bronzen plak te pakken op het EK in Sevilla. 

In de jaren hierna is heeft de roeiband Sjoerd het niet altijd even makkelijk gemaakt. Uiteindelijk is hij toen weer teruggekomen bij het motto waar hij in zijn eerste jaar ook mee begon, het roeien moet leuk zijn. Sjoerd is samen met Rogier Blink zelf aan de slag gegaan en in de tweezonder gestapt. Het was weer leuk en het ging hard, met een tweezonder record van 6:26,69 als resultaat.

Na een uitstapje naar Rio als de reserve van de Holland Acht heeft Sjoerd zich volledig gestort op het coachen van onze eerstejaars zwaar. Ries Meijssen en Pieter Cornelis Degeling uit EJZ'17 die vorig jaar door Sjoerd gecoacht zijn hebben dan ook de boot voorgeslagen. Verder is hij inmiddels vaste kracht bij het Presidium en probeert zo het wedstrijdroeien op Proteus-Eretes weer naar een hoger niveau te tillen.