26°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing ARB

Wedstrijdroeiverslag - 15 juni 2018 - 22:48 - Door Yong-Yong Li

Na de blikkenregen op de ZRB is vindt er dit weekend een wedstrijd plaats op de vertrouwde Amstelveense Bosbaan, de 54e editie van de ARB. De wedstrijdsectie zal hier weer korte metten gaan maken met de 2k tijden en vol power de baan over racen.

Eerstejaars
EJZ kan goede zaken doen dit weekend na de afgelopen twee weken keihard getraind te hebben. Zij staan nu op een 11e plek in het eerstejaarsklassement op 2 punten achterstand op zowel Argo als Euros. Nadat zij op de ZRB zowel op de zaterdag als op de zondag Euros eruit hebben getrapt belooft dit wat voor komend weekend. Wie weet kan EJZ één of meerdere plekken stijgen op de klassementsladder. Eerstejaars licht heeft de afgelopen weken weer volop getraint in de 8 en zal na de veelbelovende resultaten in de viermet het achtenveld weer gaan betreden. Gaat het ze lukken om mee te varen met de rest van de lichte eerstejaars achten. Voor EJD was de ZRB een teleurstellende wedstrijd. Voor het eerst werden er door de dames geen finales gevaren. Zij hebben de afgelopen twee weken alles uit elke training gehaald en zijn erop gebrand om zich dit weekend weer van hun beste kant te laten zien. Wanneer dit goed uitpakt, zal het niet voor niets zijn. EJD maakt namelijk als enige van de eerstejaarsploegen nog kans om de Koninklijke Holland Beker te mogen starten. Hiervoor hebben zij een 6e plek in het klassement nodig. Op dit moment staan de dames gedeeld 6e samen met de EJD van Orca. De zwichte vier met wist op de ZRB opnieuw 4 klassementspunten te pakken en staan nu 9e in het klassement, 1 punt boven Theta. Het is aan de heren om die voorsprong te behouden en dit zullen ze met alle kracht in hun benen proberen te doen. 

Ouderejaars
Dames
Lisa zal opnieuw samen met Marleen de tweezonder instappen even als Vidar chick Feline samen met Kiri. Op de ZRB grepen beide duo’s achter het net voor een A-finale in het DG2- veld. Hoe gaan ze het dit weekend doen? Opnieuw klonk het Venster voor Amber en Veerle op de ZRB. In het DG2x veld wisten ze te laten zien dat zij de sterksten zijn. Gaan ze dat dit weekend nogmaals bewijzen? In het developmentklassement hebben ze echter hun eerste plek op moeten geven aan Aegir. Amber en Veerle staan nu 1 punt achter de Groningse dames en zullen dit weekend de winst proberen te pakken om de koppositie terug te pakken. Ook voor de vierzonder met Renee, Kiri, Ingmar en Kitty is dit weekend een kans om te stijgen in het developmentklassement. De dames staan op het moment op een gedeelde 4e plek, 1 punt achter Thêta. Anouk zal dit weekend samen met haar Argo maatje opnieuw starten in het LDE2x veld. Op de ZRB wist deze combi zowel op de zaterdag als op de zondag een blik op te leveren door heel het veld aan te vegen. Dit beloofd opnieuw weer luidkeels meezingen met het Venster, dwars door het Argo vereningslied heen. Ook zal Anouk op zondag gaat shinen in haar skiff in het lichte dames elite skiff veld. Xiao stapt dit weekend in een Vidar bootje en gaat proberen de winst te pakken in het Dames beginner viermet veld. Mirja combineert dit weekend met Joan van Orca in het LDGb 2x veld en Romy en Sofie starten het DB2x veld. 

Licht
Keenan en Edwin zullen weer uitkomen in de skiff dit weekend. Na op de ZRB beginneling af geworden te zijn in de skiff, gaat Keenan dit weet het kend zien hoe goed hij mee kan komen in het gevorderde veld. Op de Westelijke bleken Keenan en Edwin gewaagd aan elkaar. Keenan wist in de voorwedstrijd 2 seconden op Edwin te pakken en Edwin wist in de finale zijn puntje twee seconden eerder de finish over te brengen. Na de onderlinge competitie zullen ze op de zondag ook samen de dubbeltwee instappen en korte metten maken met LHG2x veld. In het developmentklassement weten beide vierzonders van licht erg goed mee te varen. Het bootje met Berend, Rens, Matthijs en Calvin staat nu op een gedeelde 3e plek met Nereus. Hidde, Lucas, Cees en Tom staan nu 6e. Wie weet wat de uitslagen van dit weekend met deze stand gaan doen. En gaat er weer een blik getrokken worden in het LHG 4- of LHGb 4- veld door één van beide viertjes? 

Zwaar
Steven en Stefan starten dit weekend in de skiff. Ook zullen zij samen de boot instappen in het HG2x veld. Gaan deze heren opnieuw een blik meenemen naar Delft? Dit keer zullen er niet één maar twee zware viermetten starten in het HG4+ veld. Na de geweldige overwinning op de ZRB, met als gevolg een kale kop van Carlo, gaat het bootje dit keer van start met Max in de boot ipv Rik en zullen ze het dit keer ook op moeten nemen tegen Thijs, Ries, Ruben en Roland met stuur Eva. Met een 4e plek in het developmentklassement en twee punten achterstand op Gyas gaat de zware vierzonder met Allard, Niek, Pieter en Friso proberen een plekje te stijgen en net als op de Hollandia vol voor de winst gaan. Maarten, Wim, Bart en Jiri zullen direct de A-finale starten in het elite vierzonder veld tegen twee andere ploegen. Op zondag gaan Rik en Tijmen i.c.m. twee heren van Skadi en stuur Meike de strijd aan in het HG4+ veld. Ook gaan de twee achten van zwaar 2k snellen over de Bosbaan dit weekend. Zowel de Henley acht als de EUG acht starten in voorwedstrijd 2. Zullen beiden achten de finale bereiken?
 
Toppers
Bart start dit weekend in het elite dubbelvierzonder veld i.c.m. Asopos, Vidar en Willem III. Ellen start het DE 8+ veld in een KNRB combi.