25.7°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing ARB en A3K

Wedstrijdroeiverslag - 21 juni 2018 - 00:09 - Door Anouk van Leeuwen

Dit weekend werd er weer hard gevaren, zowel op de bosbaan op de ARB als in Leiden met de Asopos Driekamp!

Nabeschouwing ARB

De ARB afgelopen weekend was een succesvol weekend voor Proteus. Weer op de Bosbaan was het eindelijk een keer recordweer en daar werd goed gebruik van gemaakt. Met twee nieuwe Proteus records en drie blikken wat het zeker een geslaagd weekend te noemen! 

Voor de eerstejaars boten was afgelopen weekend alweer de op een na laatste wedstrijd van het seizoen, tijd dus om de laatste punten bij elkaar te verdienen! De enigen die dat lukten dit weekend waren de zware ballen, zij wisten met een derde plek in de B-finale toch nog net een extra punt te verdienen. Op zondag bereikten ze ondanks een mastersnoek die goed te bewonderen was vanaf de tribune een plekje in de finale, waar ze helaas net een tandje van zeven tienden te kort kwamen voor het begeerde beginnelingenblik.
De dames bereikten op zondag op wonderbaarlijke manier de A-finale. Na een snoek rond de 1700 meter zat Janske met haar paal in haar hand en kon ze niets anders dan samen met Yong Yong de zeven andere roeisters aan te moedigen (maar ze bleef wel gewoon netjes zitten). Echter deed de bootsnelheid niet onder aan die van Okeanos en behielden ze hun derde plek waarmee ze een plekje in de finale verdienden. 

Ook voor de development roeiers in de middengroepen was het dit weekend weer de op een na laatste wedstrijd van het klassement. Amber en Veerle houden het spannend in het dubbeltwee klassement waar bijna elke week iemand anders wint en waar ze zaterdag een nieuw Proteus record voeren van 7:21.19! Nu nog aan kop, maar alles ligt zo dicht bij elkaar dat degene van de top 4 die op de Hollandbeker wint het klassement ook zal winnen.
De dames vierzonder moest het dit weekend zonder Jolien doen maar gelukkig bleef de boot blond met invaller Kiri. Een goede voorwedstrijd zorgde voor een plekje in de finale. In dit klassement is de stand al iets vaster, maar een derde plek op het podium is nog haalbaar als het gat met Theta groot genoeg is op de Hollandbeker.
De lichte heren wisten elkaar ook weer uit te dagen en voor Calvin, Berend, Rens en Matthijs ligt een podiumplek na de Hollandbeker nog steeds binnen bereik. Het was de vier met Cees, Lucas, Tom en Hidde die op zondag blikten in het LHGb veld! Inmiddels hebben de Proteus lichte pikken dit veld wel goed uitgespeeld.
De zware ballen zijn in de vierzonder ook weer aan een opkomst begonnen en werden derde. Hiermee blijven ze voor nu op een vierde plek maar slechts 1 punt achter de nummer drie dus alles is nog mogelijk op de Hollandbeker.
Ook in het HE4- veld deden Maarten, Wim, Bart en Jiri mee op zaterdag. Ze bleven Indonesië en Laga voor en blikten! Anouk startte met Arlette van Argo in de LDE2x. Ondanks een tegenvallende race plaatsten ze zich voor het FISU WK!
Op zondag gingen ook de heren en dames elite achten van start, met in het heren veld zowel de Henley als de EUG acht en in het dames veld Ellen in de bondsacht. De acht van Friso, Bastiaan, Bart, Niek, Robert, Wim, Maarten, Jiri en Lizzy voer in hun voorwedstrijd een nieuw verenigingsrecord van 5:39.82! Een tijd waar je als lichte dame alleen van kan dromen. Ellen ging ook heel hard en bleef alle andere combi’s ruim voor waardoor een mooi gemixt lied kon worden gezongen op het erevlot!

Nabeschouwing Asopos Driekamp

 Afgelopen zaterdag vond de 35e editie van de Asopos Driekamp plaats. Op het water van de Vliet hebben 34 ploegen van onze vereniging geprobeerd om een eerste plek mee naar huis te nemen. Wie zijn het gelukt?
De dag begon vroeg met de dames dubbelvieren. Vanuit Proteus startten Natuurlijk, Capabel en De Lekkerbekjes. Aan Natuurlijk hebben we dit jaar al veel taarten te danken, en dit weekend was het niet anders. Natuurlijk werden zij weer eerste in hun veld!
Vervolgens verschenen de dames uit het D4+ categorie A op het water. Turbulent eindigde hier op een derde plek, net boven hun concurrenten van Laga.
Meteen daarna volgden de dames in de dubbeltwee. De ‘vierzonder’ van Dominique en Alyanne zette een nette prestatie neer en eindigde net op een tweede plek.
De laatste dames van dit blok mochten hierna ook in hun skiffen stappen. En niet zonder succes; Maaike Waaldijk haalde de tweede taart voor Proteus van deze dag binnen! Merel Dubbeldam, die we ook al een aantal keren het Venster hebben zien zingen dit jaar, eindigde op een tweede plek.
Het eerste blok zat erop en dat was zeker niet de minste voor Proteus. Maar de dag was nog lang niet klaar! Het tweede blok mochten de Heeren Clubachten af trappen. Illuster wist het weer voor elkaar te krijgen om op een gedeelde eerste plek te eindigen met Nereus en dat betekent een derde taart voor Proteus. Optimael eindigde op een tweede plek.
In het heren dubbeltwee veld hierna verschenen er drie Proteus ploegen: BIER-4S-ONE (deze keer maar met de helft van de ploeg), Kantje boord en de Proteus-Skadi combi ‘Skateus’. Helaas wist geen van hen een top 3 plek te bemachtigen
De dames kwamen weer terug op het water in de viermet categorie B. Team Kast startte dit veld namens Proteus en mochten daarmee voor ons het blok eindigen, maar ook zij wisten niet bovenaan het veld te komen.
In blok 3 was het nu de tijd voor de Dames Clubachten om te laten zien wat ze konden. Riskant eindigde net buiten de top 5 op een zesde plek.
De dames werden opgevolgd door de heren in de viermet categorie B. Hierin verschenen Badbeer, Wankel en Vrijmiboot. Deze laatste ploeg belandde op een vijfde plaats.
Ook de heren in de tweezonders mochten het water op. Hoewel dit veld maar 3 inschrijvingen telde, wisten de 2 Proteus ploegen ‘Rik and More-T’ en ‘BAKWASI’ niet de eerste plek te behalen. Zij eindigden beide achter ‘Doutzen Koers’.
Het laatste blok van de dag begon met de heren viermetten categorie A. Nu mocht een complete ‘BIER-4S-ONE’ starten. Ook Steen Papier Bier en Lange L verschenen in dit veld. Geen van hen wist helaas bovenaan te eindigen.
Hierna mochten ook de heren eindelijk in hun skiff het water op. Na een overwinning van Gilles in dit veld tijdens de Okeanos Competitie Tweekamp hebben Timothée, Niels en Jelle geprobeerd om een eerste plek binnen te halen. Timothée kwam het meest in de buurt met een derde plek.
Daarna mocht het geliefde Mix2x veld van start gaan. Hierin verschenen zowel bekende als onbekende combinaties. Rintati en Saul met hun ‘Booty Lotion’ combinatie eindigde net op een tweede plek. De dubbeltweezonder met Tom van Woudenberg en Paula eindigde hier vlak achter. Hoyte belandde met zijn zusje Mara op een zesde plek.  
Het laatste veld van de dag was aangebroken en dit bestond uit de eerste Proteus C4’en van de dag! In deze geliefde boten mochten Momentum en Donker op het water verschijnen.
Wederom wisten we in dit veld een taart binnen te halen! De Donker Opgelet! GO! combinatie bleek goed te werken en behaalden een eerste plaats. Daarom wordt stuurtje Céline aanstaande donderdag in het water gegooid! Zij wist de heren in een betere lijn naar de finish te navigeren dan het stuurtje van Asopos, die er - na een flinke knal tegen de brug - voor zorgde dat de rigger niet meer helemaal heel was.
4 taarten in totaal voor Proteus op de Asopos Driekamp afgelopen zaterdag. Een nette prestatie dus, waar we tevreden op mogen terugkijken!