16.3°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Knorresteijn Memorial Regatta

Competitieroeiverslag - 17 oktober 2018 - 10:23 - Door Coen Jansen

Ook dit jaar is er door Proteus-Eretes weer prima gepresteerd op de Knorresteijn Memorial Regatta in Enschede afgelopen weekend. Met maarliefst 16 inschrijvingen en 2 taarten wordt het nieuwe roei jaar onomstotelijk ingegaan het een stuivende intrede. Lees hier de nabeschouwing!

De Knorresteijn wordt tradtionaliter geroeid over een afstand van 4.4 km, met op de helft een keerboei. Wie het snelst weer terug is bij de start trekt een taartIn het D4* veld waren Strak, Noottella, Terminaal en de Astrownuts van de partij. Strak moest zich ondanks hun enigszins felle start helaas toch onderdoen voor de Amsterdamse concurrenten van Skøll en werden zodoende 2e! In het D2x veld roeiden ook Kwik, Kwek en Kwak de hele 4.4k uit en eindigden op de 6e plaats.

In het H1x veld deden Ruben en Niels mee en eindigden hier 2e en 3e achter een gast van Euros genaamd Mart Wijntjes. Viva Duplex Remex streden hard voor Proteus in het H2x veld maar konden hun race niet afmaken in verband met aanvaring.

Het was tevens een drukke dag voor de 4+ boten van Proteus aangezien er in totaal 8 inschrijvingen waren voor dit nummer, waarvan 2 voor het D4+ veld en 6 voor de H4+.Bij de dames rivaliseerden MBMB en Close Call zich met de rest van het veld, en met succes! MBMB voltooide hun race goed voor een 4e plek en Close Call mocht een taart mee naar huis nemen na het winnen van hun veld!Bij de heren ging het er niet minder aan toe. Potentiaal finishte ietwat in de achterhoede, Badbeer en Stabiel werden 7e en 6e respectievelijk. De veteranen van Steen, Papier, Bier kwamen uit op een nette 4e plek net onder Lange L, die uiteindelijk 3e werd. Maar SneeuwNickje en de 3 skinny dwErgs mogen zich de rechtvaardige winnaar van het veld noemen met een verpletterende tijd die bijna een minuut sneller was dan dat van de nummer 2.

Western Canadian University Championships
Ondertussen is er niet stilgezeten aan de andere kant van de wereld. Naast het doen van zijn minor roeit Ries Meijssen ook nog 11 keer per bij de UBC Thunderbirds in Vancouver. Afgelopen weekend waren de University Championships van West-Canada waar hij samen met D. Vos de Wael van Laga in de 2- heeft gestart en geblikt! Als dat nog niet genoeg was blikte hij daarna ook nog met de oude 8+ van de Thunderbirds. Gefeliciteerd!