16.3°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Asopos Najaars

Competitieroeiverslag - 01 november 2018 - 16:48 - Door Sylvie Wigmans

Afgelopen weekend was de bosbaan sinds een lange tijd weer rijkelijk gevuld met compo boten. Ook Proteus was weer met een groot aantal ploegen aanwezig op de 48e Asopos Najaars.

Benieuwd hoe het er in dit weekend aan toe ging in Amsterdam? Lees hier de nabeschouwing!

Met 64 ploegen was Proteus wederom het best vertegenwoordigd op het Amsterdamse water. Naast de vele velden wisselde ook het weer enorm afgelopen weekend. Waar het op zaterdag op sommige momenten met bakken uit de lucht kwam vallen, was het op zondag strak zonnig maar met een koude wind. Door dit laatste konden op zondag een aantal B-finales helaas niet doorgaan. Dat mocht de sfeer echter niet verpesten, want het was erg gezellig op de bosbaan - iedereen was wel benieuwd hoe de competitieroeiers het in het nieuwe seizoen zouden doen! De sfeer zat er dus goed in.

Zaterdag
Al vroeg in de donkere ochtend kwamen de eerste ploegen hun boten opriggeren en mochten ze met een mooie zonsopgang het water op. De Heren C4’en mochten dit weekend aftrappen. Vanuit Proteus startten er 17 ploegen in deze voorwedstrijd. Daarvan mochten er 3 direct door naar de kwartfinale. Van de overige ploegen wisten er nog 6 een plekje te bemachtigen na de herkansing. Proteus 5 en Proteus 6 haalden uiteindelijk de halve finale, maar wisten geen eerste plek te bemachtigen in de B-finale.
Ook de heren in de gladde vieren waren vandaag aan de beurt. SneeuwNickje en de drie skinny dwErgs wonnen met bijna een halve minuut voorsprong hun voorwedstrijd en wisten uiteindelijk een eerste plek te halen in de A-finale. Daarmee was voor hen de Najaarsbokaal en voor Proteus de eerste taart binnen!
De eerste Proteus dames van de dag verschenen in de selectie achten. De BHAK Cl8+ behaalde een plek in de A-finale. Na een valse start namen de 2 achten van de damesvoortraining het tegen elkaar op in de B-finale door de rest van de achten achter zich te laten.
Voor de rest van de dag was het weer de beurt aan de heren. In het 2x veld won Vincent zijn voorwedstrijd, maar kon hij in de finale niet aan een podiumplek komen. Ook de skiffs en de andere gladde vieren gingen in de finales niet als eerst over de finish.
Opladen voor de volgende dag, want ook daar starten er genoeg Proteus ploegen!

Zondag
Met een extra uurtje slaap voor de dames door de wintertijd, begon hun eerste start bij een wat lichtere ochtend. Vandaag was het de beurt aan de dames C4’en. 13 ploegen met hemelsblauwe shirtjes verschenen er voor deze voorwedstrijd op het water. Allemaal moesten ze een herkansing doen, maar er behaalden toch 3 ploegen de kwartfinale. Proteus 4 en Proteus 6 mochten uiteindelijk de halve finale starten. Hierin werden zij allebei 4e.
Vervolgens mochten de heren van de voortaining het water op in 4 achten. Een mooi moment om de andere selectie boten te laten zien wat je kan. 2 Proteus boten haalden een plekje in de A-finale, waarin zij lekker moesten doortrappen tegen de wind in.
Ook vandaag verschenen er een aantal boten in het 2x veld op het water, maar deze keer gevuld met dames. Geke en Miriam ruilen de 8 even in voor een wat kleiner nummer, maar dit is zeker niet zonder succes: zij haalden de tweede taart voor Proteus dit weekend binnen met een 1e plek in de A-finale.

Al met al was het weer een geslaagd weekend met twee taarten voor Proteus. Onze Sapjes hebben hun eerste echte wedstrijd achter de rug. De eerste stappen (halen) zijn gezet en we kijken uit naar de rest van het competitie seizoen!