14°C, 5Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Novembervieren

Wedstrijdroeiverslag - 02 november 2018 - 09:42 - Door Coen Jansen

Zoals vanouds vindt de Novembervieren plaats op de eerste zondag van november. Laat dat aankomend weekend zelfs zijn op de 4e van november. En dan zeggen ze dat toeval niet bestaat. Lees hier de voorbeschouwing!

De dames bijten het spits af zondag in het DE4* veld met niemand minder dan Olympic Ellen op slag. Het veld wordt opgevolgd door onze delegatie dames in het DG4* veld en ten slotte ook nog in het DG4+ veld.
In blok nummer 2 komen zowel MGZ als MGL uit op jacht naar lof en hulde in het HG4* en het LHG4* veld respectievelijk. Critici beweren dat hier nog wel een blik in kan zitten, met name gezien het geringe aantal inschrijvingen in beide velden.
Om de stilte voor de storm in blok 3 te doorbreken gaat er ook nog een Heren Veteranen bootje van start onder de naam Maas-combi, beroeid door Sjoerd de Groot en Sander van Dijk themselves.
Vervolgens gaan er in het 3e blok twee MGZ bootjes van start in het HG4+ veld. Lukt het Proteus om opnieuw zo’n glimmend sierobject mee naar Delft te nemen? Hoe dan ook, eerst wordt nog onder andere het LHG4+ veld gestart met invaller Cees. Want zonder Cees geen race.
Het amusement wordt aan het eind van de dag nog eens benadrukt in het HB4+ veld. Rik B stelt zijn bakboordbehendigheid na slechts een week te hebben geoefend meteen op de proef.
Niet alleen wedstro’s mogen van deze wedstrijd genieten, we hebben namelijk ook 1 compo inschrijving! De fanatiekelingen van Hoezo? sluiten dit weekend de wedstrijd af in het DCl4* veld.