13.6°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Novembervieren

Wedstrijdroeiverslag - 08 november 2018 - 13:39 - Door Anouk van Leeuwen

Afgelopen zondag was een mooie Amstel met stralend weer het toneel voor de novembervieren.

Afgelopen zondag was een mooie Amstel met stralend weer het toneel voor de novembervieren. Deze wedstrijd wordt traditioneel gevaren in een dubbelviermet over vier kilometer rond de vierde van november. Dit jaar viel deze wedstrijd precies op deze datum! Tegenwoordig doen er ook boord viermetten mee, en ook Proteus was zowel scullend en boordroeiend over de hele linie vertegenwoordigd.

De ochtend begon met de dames, en als vierde van de dag ging de dames elite 4* van start met Amber, Veerle, Ellen, Anouk en Fleur die hen met perfecte lijn de baan over manoeuvreerde. De gehele race werd er ingelopen op Orca en een hele mooie derde plek was het resultaat.
Ook in het eerste blok ging de dames gevorderden 4* van start met Kitty, Sofie, Ingmar, Marleen en stuur Stephanie en de dames gevorderden 4+ met Kiri, Sija, Annelouk, Melissa en Meike die een mooie middenmoot voeren in een goed bezet veld.

In het tweede blok was het de tijd voor de heren dubbelviermetten. Niet alleen onder de dames wordt het scullen steeds populairder, ook bij zwaar en licht wordt er steeds meer getraind in skiffjes, dubbeltweetjes en dubbelviertjes. De lichte dubbelvier won het in dit blok van de zware. Ze moesten in hun veld alleen helaas net op 1 seconde hun meerdere bekennen aan Phocas, die een aantal goede namen aan boord hadden dus wat zeker geen schande is. De zware dubbelvier werd derde in hun veld achter de lichte pikken van Triton en de comi-boot van Die Leyte en Njord met Finn Florijn op slag.

Het laatste blok startten alle heren boord viermetten en de dames club dubbelviermet. We hadden geen oude vier op het water, maar Steven, Pieter, Jiri, Niek en Fleur startten wel in de heren gevorderden 4+. Dit keer lukte het niet om net als op de Tromp het blik mee naar huis te nemen, maar toch voeren ze een goede zesde plek van de 35 boten. Ook was er nog een zwaar bootje in het beginner veld en een lichte in het gevorderden veld, zij moeten de hogere versnelling nog even zien te vinden. De dag werd afgesloten door de dames van Hoezo? in de dames club 4*.